Så går du fler steg i vardagen

Det är inte så svårt som det kan verka att klämma in fler steg i vardagen. Här får du 10 tips på hur du lyckas med bara små insatser här och där.

Det är ett mycket bra mål att rikta in sig på varje dag.

1. Gå till jobbet och till alla möten. Ofta kommer du snabbare fram än med bil, buss eller tåg och du slipper betala bensin och biljetter.

2. parkera bilen lite längre bort från din arbetsplats, eller den plats du är på väg att besöka – och gå i stället den sista biten. Då får du även lättare att hitta en parkeringsplats!
3. Ta trapporna i stället för hissen. Det ger dig extra steg redan från början av dagen.

4. Gå till kollegan, när du har ett meddelande, i stället för att skicka ett mejl eller ringa. Personlig kontakt är ofta bättre än elektronisk.

5. Stå upp och prata, när du pratar i telefon. Ta på ditt headset och gå runt lite medan du pratar. Ofta flyter samtalet bättre när du går under tiden.6.Var aktiv på din lunch. Ta lunchen i den ena handen och kollegan i den andra – och gå en promenad ner till närmaste park, där ni kan njuta av lugnet och få en skön paus.7. Ta en promenad när du ska umgås med din vän eller väninna. Ni behöver inte alltid sitta och prata på ett kafé – bestäm möte någonstans, ta med en kopp kaffe/te eller vatten på vägen – och gå en härlig runda tillsammans.8. TV tar mer än två timmar av vardagen – varje dag. Använd tiden mer aktivt genom att gå en runda – det räcker att du byter ut 15–20 minuter av din tv-tid mot en promenad.9. Lek med barnen, för när ni busar runt i trädgården eller leker tafatt, märker du snabbt av de extra stegen. Som bonus får du ett glatt och trött barn, som somnar snabbare.10. Tänk aktivt,latmasken är stark, men du kan övervinna den om du jobbar på din attityd och dina tankar och tänker på hur lyckligt lottad du är som kan gå.

[Funderar du på att skaffa ett aktivitetsarmband? Läs vår guide innan du köper!](https://iform.se/traning/gang/guide-sa-valjer-och-anvander-du-ett-aktivitetsarmband)