Kvinna stretchar mot ett träd.

Stretcha efter en promenad? Ja, det är faktiskt bra. 

© iStock

3 stretchövningar som du bör göra efter varje promenad

Det tar bara 2 minuter. Du kommer att känna skillnaden.

24 juni 2017 av Irene Brøndum

Stretchövningar – efter en promenad? Det är det nog inte många som gör. Men när du ger de ansträngda musklerna lite omsorg blir du både smidig och förebygger skador. Det tar inte mer än ett par minuter.

Stretcha sidomuskeln

Sidomuskeln är ofta lite trött efter en rejäl powerwalk. Den utgår från nedre delen av ryggen, passerar ut genom bäckenet och fäster på utsidan av låret.

Så stretchar du den: Håll i ett träd med båda händerna. Lägg den ena ankeln över motsatt lår. Sänk höfterna tills du känner att det sträcker över rumpan. Håll kvar stretchen i 15 sekunder. Byt ben och upprepa.

Skäm bort dina vadmuskler

Vadmusklerna kan bli hårda och ömma efter en lång promenad. Ge dem lite extra kärlek med en skön stretchövning.

Så stretchar du dem: Pressa dina händer mot ett träd och sätt den ena foten framför den andra. Tårna ska peka framåt på bägge fötterna och hälarna ska hållas kvar i marken. Böj nu det främre benet lite så du känner att det sträcker lite i vadmuskeln på det bakre benet. Håll kvar stretchen i 15 sekunder. Byt ben och upprepa.

Öppna upp bröst och axlar

Dina bröstmuskler och axlar kan bli spända när du promenerar. Speciellt om du inte tänker så mycket på din hållning. Stela bröstmuskler kan göra det svårt att räta ordentligt på ryggen. Därför kan det vara bra att öppna upp bröstet och axlarna lite med en stretchövning.

Så stretchar du: Stå med sidan mot ett träd. Sträck ut den ena armen med lätt böjd armbåge och håll i trädet. Vrid långsamt kroppen åt motsatta sidan tills du känner att det sträcker lätt i bröst och axlar. Håll stretchen i 15 sekunder. Vänd andra sidan mot trädet och upprepa.

I FORM klæder dig på til løbeturen

Just nu kan du få en superpraktisk och snygg löparjacka från Diadora tillsammans med I FORM. Löparjackan är skräddarsydd för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att göra ditt bästa under träningen, oavsett väder och vind.

Få den snygga löparjackan tillsammans med massor av inspiration, tips och sunda recept från I FORM. Du sparar mer än 900 kr!

>>Se supererbjudandet här.<<

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Vill du gärna röra på dig mer? Då är en stegräknare en genial investering. Den lilla prylen kan nämligen öka din träningsmängd med hela 27 procent.
Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Fit Tracker kan verkligen boosta din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, kan du helt enkelt inte låta bli att lägga till extra steg så fort du får tillfälle.

Vill du röra på dig mer i vardagen? Då är ett aktivitetsarmband med stegräknare lösningen för dig! Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. Enligt amerikanska studier kan en stegräknare i sig själv få människor att röra på sig 27 procent mer – eller motsvarande 1,5 km varje dag!

Få aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris!

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till specialpris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Fit Tracker, klarar allt det du behöver när du vill vara mer aktiv:
  • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen
  • Obegränsat minne – den minns alla steg du tar, dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.
  • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill gå och få uppdateringar om hur många som saknas.
  • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
  • Enkel app – få överblick i appen. Den ger dig en överskådlig överblick över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört på dig som mest.

Active Fit Trackerns andra funktioner:

  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.
  • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
  • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
  • Klocka – vanlig klocka med alarmfunktion – i enkel och feminin design och bekväm att ha på sig.
Active Fit Trackern har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg. Du sparar totalt 935 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg

VIDEO: Se din nya Active Fit Tracker med stegräknare i funktion:

Med en stegräknare som hela tiden räknar dina steg blir du supermotiverad att ta trapporna, gå av bussen en hållplats innan – eller resa på dig för att gå och prata med din kollega framför att ropa eller skicka ett mail.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar