Hur tränar jag bäst på en kvart?

Jag har svårt att hinna träna, men jag har en kvart varje morgon där jag skulle kunna göra något – men vad? Och lönar det sig?

Hur tränar jag bäst på en kvart?

Det gör det absolut! En kvart varje morgon kan göra underverk för din form om du utnyttjar tiden optimalt. Det gör du genom att köra stenhårt som kompensation för den korta träningstiden.

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg att värma upp, trots att du har ont om tid. Kroppen är långt ifrån klar att pressas hårt redan när du vaknar. Lägg de första fem minuterna på det.

Det ger dig 10 minuter med maxtempo, vilket den första tiden kan räcka gott för att du ska komma i form. Du kan så klart träna varje dag, men variera din träning så att kroppen hinner återhämta sig.

Jämna dagar: STYRKA

Styrketräningen görs optimalt som en cirkel, där du gör följande övningar: Varje övning görs i 45 sekunder och sedan vilar du 15 sekunder innan du tar nästa övning. armhävningar , squats, pull-ups (lägg dig under ett bord och dra dig upp till bordsskivan), utfall och sit-ups. Varje övning görs i 45 sekunder, varpå du vilar i 15 sekunder och byter till nästa.

  • Uppvärmning ca 5 minuter Värm upp med en lugn cirkel.
  • Träning ca 10 minuter Två cirklar med maxtempo.

Udda dagar: PULS

Konditionsträningen består av tabataintervaller som löpning på stället med höga knälyft, hopprep eller burpees.

  • Uppvärmning cirka 5 minuter Välj en av övningarna och värm upp genom att göra den i ett lugnt tempo.
  • Träning cirka 10 minuter Spurta i 8 x 20 sekunder. Pausa i 10 sekunder mellan varje spurt. När du har gjort åtta spurter vilar du en minut innan du gör åtta nya spurter.