Paprikakyckling

50 minuter
448 kcal

Sänk mängden disk och lägg all mat på samma plåt. Här får du receptet på smarrig paprika-kyckling på plåt som är klar på under en timme. Smaklig måltid!

Paprikakyckling

GILLAR DU KRYDDSTARK MAT? Rätten är också riktigt god med färsk eller torkad chili.

© wichmann+bendtsen

Paprikakyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 150 g rotfrukter
  • 1 rödlök
  • 125 g rosenkål
  • ¼ dl hasselnötter
  • 1 dl korngryn
  • 2 dl kycklingbuljong
  • ¼ tsk torkad rosmarin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Örter, t ex rosmarin och timjan

Marinad:

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ msk akaciahonung
  • ½ msk paprika
  • ½ tsk stött spiskummin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du paprika-kyckling i plåt

  • Värm ugnen till 200 g.

  • Vispa ihop alla ingredienser till marinaden och vänd ner kycklingfiléerna i den.

  • Skär rotfrukter, lök och rosenkål i önskade storlekar och hacka nötterna grovt.

  • Fördela korngryn i en ugnsfast form, häll buljong över så att korngrynen är täckta och toppa med de skurna grönsakerna och nötterna. Strö över rosmarin, salt och peppar.

  • Stek den marinerade kycklingen i 2-3 minuter på varje sida, tills den fått färg. Placera sedan kycklingen i formen. Strö på grovhackade örter och baka allt i ugnen i 35 min.