Paprikakyckling
Gillar du kryddstark mat?

Rätten är också riktigt god med färsk eller torkad chili.

© wichmann+bendtsen

Paprikakyckling

Sänk mängden disk och lägg all mat på samma plåt. Här får du receptet på smarrig paprika-kyckling på plåt som är klar på under en timme. Smaklig måltid!

25 januari 2021 av Signe Moesby Leth

Paprikakyckling

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 12 minuter

Tillagningstid: 28 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

4 kycklingfiléer

300 g rotfrukter

2 rödlök

250 g rosenkål

1/2 dl hasselnötter

2 dl korngryn

4 dl kycklingbuljong

1/2 tsk torkad rosmarin

Havssalt

Svartpeppar, nymalen

Örter, t ex rosmarin och timjan

Marinad:

2 msk extra virgin olivolja

1 msk akaciahonung

1 msk paprika

1 tsk stött spiskummin

Havssalt

Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du paprika-kyckling i plåt

  • Värm ugnen till 200 g. 

  • Vispa ihop alla ingredienser till marinaden och vänd ner kycklingfiléerna i den. 

  • Skär rotfrukter, lök och rosenkål i önskade storlekar och hacka nötterna grovt. 

  • Fördela korngryn i en ugnsfast form, häll buljong över så att korngrynen är täckta och toppa med de skurna grönsakerna och nötterna. Strö över rosmarin, salt och peppar. 

  • Stek den marinerade kycklingen i 2-3 minuter på varje sida, tills den fått färg. Placera sedan kycklingen i formen. Strö på grovhackade örter och baka allt i ugnen i 35 min.

Näringsinnehåll per person i paprika-kyckling på plåt:

Energi: 448 kcal

Protein: 48 g

Fett: 12 g

Kolhydrat: 45 g

Kostfiber: 8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar