Kyckling med spetskål och mangold

20 minuter
431 kcal

Har du ingen inspiration till middagen? Varför inte introducera en ny grönsak – mangold. Här serveras den i sällskap med kyckling och spetskål i en krämig sås, som är klar för servering på bara 20 minuter.

Kyckling med spetskål och mangold

KÄNNER DU TILL MANGOLD? Annars är det här en bra början. Mangold är i säsong från juli till oktober och kan användas precis som spenat, i massor av rätter.

© wichmann + bendtsen

Kyckling med spetskål och mangold

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spetskål
  • 1 mangold eller 100 g babyspenat
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ½ tsk chiliflingor
  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk vispgrädde
  • Svartpeppar, nymalen
  • Lite gräslök

Gör så här

  • Skär löken fint och skär vitlöken i tunna skivor. Skär spetskål och mangold fint.

  • Stek lökarna mjuka och gyllene i olja och lägg i chiliflingor.

  • Skär kycklingfiléerna i fina strimlor och låt dem svettas med i ca 1 min.

  • Blanda ner spetskål och mangold i rätten och tillsätt lite salt.

  • Späd med buljong och låt allt sjuda tills vätskan har kokat in. Häll i grädde och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

  • Klipp lite gräslök och strö över rätten.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background