Kyckling med spetskål och mangold

20 minuter
431 kcal

Har du ingen inspiration till middagen? Varför inte introducera en ny grönsak – mangold. Här serveras den i sällskap med kyckling och spetskål i en krämig sås, som är klar för servering på bara 20 minuter.

Kyckling med spetskål och mangold

KÄNNER DU TILL MANGOLD? Annars är det här en bra början. Mangold är i säsong från juli till oktober och kan användas precis som spenat, i massor av rätter.

© wichmann + bendtsen

Kyckling med spetskål och mangold

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spetskål
  • 1 mangold eller 100 g babyspenat
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ½ tsk chiliflingor
  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk vispgrädde
  • Svartpeppar, nymalen
  • Lite gräslök

Gör så här

  • Skär löken fint och skär vitlöken i tunna skivor. Skär spetskål och mangold fint.

  • Stek lökarna mjuka och gyllene i olja och lägg i chiliflingor.

  • Skär kycklingfiléerna i fina strimlor och låt dem svettas med i ca 1 min.

  • Blanda ner spetskål och mangold i rätten och tillsätt lite salt.

  • Späd med buljong och låt allt sjuda tills vätskan har kokat in. Häll i grädde och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

  • Klipp lite gräslök och strö över rätten.