Recept med chiafrön: Chiachokokulor med kokos och lakrits

Chiafrön passar även som dessert! De här små chiachokokulorna stillar ditt sötsug utan eftersmak av dåligt samvete.

30 september 2013 av I FORM

22 stycken
1 dl chiafrön
1 dl vatten
²⁄₃ dl jordnötssmör
2 msk kakaopulver
1 dl grova havregryn
1 tsk kokosolja
½ dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk stevia
1 tsk lakritsrotspulver
Ev lite vatten eller mjölk


Chiafrön - Läs allt om de små hälsobomberna här >

 

Chiafrön i dessert: så gör du

  • Lägg chiafrön i blöt i 2 dl vatten i minst 10 minuter.
  • Rör ihop resten av ingredienserna och tillsätt uppblötta chiafrön sist.
  • Knåda ihop med händerna och tillsätt ev lite vatten/mjölk om du får svårt att få blandningen att hänga samman.
  • Rulla därefter små kulor av massan.
  • Förvara i kylskåp.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar