Recept med chiafrön: Chiachokokulor med kokos och lakrits

25 minuter
37 kcal

Chiafrön passar även som dessert! De här små chiachokokulorna stillar ditt sötsug.

Chiachokokulor med kokos och lakrits

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • ¼ dl chiafrön
  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl jordnötssmör
  • ¼ msk kakaopulver
  • ¼ dl grova havregryn
  • ¼ tsk kokosolja
  • ¼ dl kokosmjöl
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ tsk lakritsrotspulver
  • Ev lite vatten eller mjölk

Chiafrön i dessert: så gör du

  • Lägg chiafrön i blöt i 2 dl vatten i minst 10 minuter.
  • Rör ihop resten av ingredienserna och tillsätt uppblötta chiafrön sist.
  • Knåda ihop med händerna och tillsätt ev lite vatten/mjölk om du får svårt att få blandningen att hänga samman.
  • Rulla därefter små kulor av massan.
  • Förvara i kylskåp.