Nyttiga recept Nyttiga snacks Rawbar med... Rawbar med kakao 15 minuter 212 kcal Barerna är sötade med dadlar istället för vitt socker och innehåller inga ingredienser som du inte kan köpa i en vanlig mataffär. Av Signe Moesby Leth 30 januari 2025 RAW BAR – Du får i dig massor av magnesium från dessa barer. Magnesium är bland annat känt för att motverka muskelkramper. © wichmann+bendtsen Rawbar med kakao Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st. 66 g dadlar 33 g frön 10 g torkade bär ⅓ msk kakao (ev raw) Så här gör du Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare. Rör ihop med de övriga ingredienserna, tills du har en jämn massa. Fördela i en form (ca 20 x 20 cm). Ställ formen i frysen i en timme. Skär ut i 12 barer. Förvara i frysen, där de kan hålla i cirka två månader. Ta ut barerna cirka 15 min före servering. De håller cirka en vecka i kylen. TIPS Rostning av frön ger ett djup i smaken. Se dock till att du inte bränner dem, för då smakar de beskt. Dadlar