Rawbar med kakao

15 minuter
212 kcal

Barerna är sötade med dadlar istället för vitt socker och innehåller inga ingredienser som du inte kan köpa i en vanlig mataffär.

Raw barer

RAW BAR – Du får i dig massor av magnesium från dessa barer. Magnesium är bland annat känt för att motverka muskelkramper.

© wichmann+bendtsen

Rawbar med kakao

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 66 g dadlar
  • 33 g frön
  • 10 g torkade bär
  • ⅓ msk kakao (ev raw)

Så här gör du

  • Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare.
  • Rör ihop med de övriga ingredienserna, tills du har en jämn massa.
  • Fördela i en form (ca 20 x 20 cm).
  • Ställ formen i frysen i en timme. Skär ut i 12 barer. Förvara i frysen, där de kan hålla i cirka två månader.
  • Ta ut barerna cirka 15 min före servering. De håller cirka en vecka i kylen.

TIPS Rostning av frön ger ett djup i smaken. Se dock till att du inte bränner dem, för då smakar de beskt.