Tonfiskmousse och syltade tranbär med gurkmeja

De här munsbitarna är sprängfyllda med nyttigheter i form av fisk, grönsaker och bär.

13 december 2010 av I FORM

4 personer

2 burkar tonfisk i olja – totalt cirka 370 g
50 g räkor
50 g lax
3 dl kesella
Rivet citronskal från 1 KRAV- citron
2 tsk citronsaft
1 liten knippa citronmeliss
1½ tsk fint havssalt
¼ tsk cayennepeppar
Ett par varv nymalen svartpeppar
3 gelatinblad


Tillbehör

Rostat ljust fullkornsbröd, endiv och vattenkrasse


Syltade tranbär

200 g tranbär
1 tsk finriven färsk ingefära
4 msk ljust råsocker
2 stjärnanis
1 tsk gurkmeja
1 msk citronsaft
1 msk äppelmust
Havssalt

Frossa i gurkmeja, det är supernyttigt!

Tillagning

  • Placera tonfisken i en sil och låt den droppa av. 
  • Hacka räkor och lax fint och blanda det med tonfisken. 
  • Blanda fisk och skaldjur med kesella, citronskal och -saft, finhackad citronmeliss, salt och de två sorterna peppar. 
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. 
  • Ta upp dem och smält dem i vattenbad tillsamman med det vatten som följer med. 
  • Låt gelatinet svalna och ta nu lite av tonfiskblandningen i. 
  • Blanda därefter i resten av tonfiskblandningen. 
  • Lägg den färdiga moussen i en skål och ställ den att svalna cirka 4 timmar. 
  • Skölj nu tranbären och lägg dem i en kastrull med ingefära, socker, stjärnanis, gurkmeja, citronoch äppelmust och en nypa havssalt. 
  • Låt det sjuda i 15 minuter på svag värme tills bären brister. 
  • Rör under tiden och smaka av.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar