Tonfiskmousse och syltade tranbär med gurkmeja
De här munsbitarna är sprängfyllda med nyttigheter i form av fisk, grönsaker och bär.
De här munsbitarna är sprängfyllda med nyttigheter i form av fisk, grönsaker och bär.
Placera tonfisken i en sil och låt den droppa av.
Hacka räkor och lax fint och blanda det med tonfisken.
Blanda fisk och skaldjur med kesella, citronskal och -saft, finhackad citronmeliss, salt och de två sorterna peppar.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Ta upp dem och smält dem i vattenbad tillsamman med det vatten som följer med.
Låt gelatinet svalna och ta nu lite av tonfiskblandningen i.
Blanda därefter i resten av tonfiskblandningen.
Lägg den färdiga moussen i en skål och ställ den att svalna cirka 4 timmar.
Skölj nu tranbären och lägg dem i en kastrull med ingefära, socker, stjärnanis, gurkmeja, citronoch äppelmust och en nypa havssalt.
Låt det sjuda i 15 minuter på svag värme tills bären brister.
Rör under tiden och smaka av.