Recept: Heta salladswraps med kyckling & skyrkräm

10 minuter
259 kcal

Ät läckra salladswraps med kyckling och skyrkräm som lunch eller mellanmål på eftermiddagen.

250 kcal - så mycket energi får du i dig av dessa wraps, liksom alla andra måltider i I FORM-kuren.

Heta salladswraps med kyckling & skyrkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 160 g kycklingfilé
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 100 g hjärtsallad
  • 100 g San Marzano-tomater
  • 20 g rödlök
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 100 g skyr
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 100 g blomkål
  • 10 g färsk ingefära
  • Lite citronsaft

Gör så här

  • Stek kycklingfiléerna i 1 tsk olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Skölj och torka salladsbladen.
  • Skär tomatköttet (avlägsna kärnorna) i små tärningar och hacka rödlöken riktigt fint. Blanda lök- och tomathacket med 1 tsk olivolja. Krydda med salt, peppar och lite citron.
  • Rör ihop skyr med rapsoljan, grovriven blomkål och finriven ingefära. Smaka av med salt, peppar och citron.
  • Servera salladsbladen med kycklingen, tomatsalsan och skyrkrämen.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.