Från "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Gör egen dip: Pesto, Myntayoghurt och hummus

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

3 januari 2012 av I FORM

Gör egen läcker dip till tillbehör, snacks eller bara som ett litet mellanmål med grönsaksstavar.

PRENUMERANT! Ladda ner kostplanen till de 2 första veckorna här!


Recept: Världens bästa diet

Pesto

1 bunt örter, t ex basilika,
1 dl rostade pinjekärnor,
250 g spenat,
1 vitlöksklyfta,
2 dl rapsolja,
saft och skal av en citron.


  • Mixa basilika och pinjekärnor.
  • Tillsätt spenat och vitlök.
  • Mixa igen, och tillsätt olja.
  • Smaka av med salt och peppar samt saft och skal av citron.


Myntayoghurt

2 dl yoghurt,
saft, skal från 1 lime,
hackad mynta,
salt & peppar.


  • Blanda yoghurt och mynta, salta och peppra.
  • Tillsätt limesaft och skal.


Hummus

400 g torkade kikärtor (blötläggs i kallt vatten över natten),
2 msk hackad ingefära,
2 tsk spiskummin,
1 finhackad chili,
1 finhackad vitlöksklyfta,
saft av 1 citron,
½ dl rapsolja,
1 msk tahina.


  • Häll bort vattnet från kikärtorna. Koka dem enligt anvisningarna.
  • Mixa de kokta kikärtorna. Tillsätt resten, mixa och smaka av med salt och peppar.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar