Nyttiga recept Gör egen d... Gör egen dip: Pesto, Myntayoghurt och hummus 5 minuter Gör egen läcker dip till tillbehör, snacks eller bara som ett litet mellanmål med grönsaksstavar. Av Christian Bitz 2 januari 2012 Gör egen dip: Pesto, Myntayoghurt och hummus Gör egen läcker dip till tillbehör, snacks eller bara som ett litet mellanmål med grönsaksstavar. Pesto 5 minuter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 bunt örter, t ex basilika 1 dl rostade pinjekärnor 250 g spenat 1 fett vitlöksk 2 dl rapsolja saft och skal av en citron. Gör så här Mixa basilika och pinjekärnor. Tillsätt spenat och vitlök. Mixa igen, och tillsätt olja. Smaka av med salt och peppar samt saft och skal av citron. Myntayoghurt 5 minuter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 dl yoghurt saft, skal från 1 lime hackad mynta salt & peppar Gör så här Blanda yoghurt och mynta, salta och peppra. Tillsätt limesaft och skal. Hummus 5 minuter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 400 g torkade kikärtor (blötläggs i kallt vatten över natten) 2 msk hackad ingefära 2 tsk spiskummin 1 finhackad chili 1 fett finhackad vitlöksk saft av 1 citron ½ dl rapsolja 1 msk tahina Gör så här Häll bort vattnet från kikärtorna. Koka dem enligt anvisningarna. Mixa de kokta kikärtorna. Tillsätt resten, mixa och smaka av med salt och peppar.