Gör egen dip: Pesto, Myntayoghurt och hummus

5 minuter

Gör egen läcker dip till tillbehör, snacks eller bara som ett litet mellanmål med grönsaksstavar.

Gör egen dip: Pesto, Myntayoghurt och hummus

Gör egen läcker dip till tillbehör, snacks eller bara som ett litet mellanmål med grönsaksstavar.

Pesto

5 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 bunt örter, t ex basilika
  • 1 dl rostade pinjekärnor
  • 250 g spenat
  • 1 fett vitlöksk
  • 2 dl rapsolja
  • saft och skal av en citron.

Gör så här

  • Mixa basilika och pinjekärnor.
  • Tillsätt spenat och vitlök.
  • Mixa igen, och tillsätt olja.
  • Smaka av med salt och peppar samt saft och skal av citron.

Myntayoghurt

5 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl yoghurt
  • saft, skal från 1 lime
  • hackad mynta
  • salt & peppar

Gör så här

  • Blanda yoghurt och mynta, salta och peppra.
  • Tillsätt limesaft och skal.

Hummus

5 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g torkade kikärtor (blötläggs i kallt vatten över natten)
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 finhackad chili
  • 1 fett finhackad vitlöksk
  • saft av 1 citron
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk tahina

Gör så här

  • Häll bort vattnet från kikärtorna. Koka dem enligt anvisningarna.
  • Mixa de kokta kikärtorna. Tillsätt resten, mixa och smaka av med salt och peppar.