Nyttiga recept Middag Vegansk sa... Vegansk sallad med tahinidressing 30 minuter 479 kcal Vem säger att sallader måste vara tråkiga? Denna salladen ger smakupplevelser som får änglarna att sjunga. Av Martin Kreutzer och Signe Moesby Leth 21 mars 2017 Vegansk sallad med sötpotatis, kikärter och tahinidressing Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 burk kikärter, avsköljda 250 g sötpotatis, skuren i tärningar 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver ⅓ tsk vitlökspulver tsk cayennepeppar Havssalt Svartpeppar Sallad 50 g grönkål, finhackad 50 g blandade salladssorter ½ apelsin, i tunna skivor 1 morot, i strimlor 1 liten rödbeta, finriven 1 tsk svarta sesamfrön Tahinidressing 1 vitlöksklyfta, finhackad Saften från ½ citron 2 msk tahini (sesampasta) 1 tsk lönnsirap Havssalt Svartpeppar ½ dl vatten Så lagar du vegansk sallad Fördela kikärterna på en ren kökshandduk och torka dem försiktigt. Häll dem i en skål tillsammans med sötpotatisen. Tillsätt olja samt kryddor och blanda runt väl. Lägg sötpotatis och kikärter på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 200 grader i cirka 25 minuter, tills kikärterna är spröda och sötpotatisen är mjuk. Vänd gärna under tiden. Gör dressingen genom att mixa alla ingredienserna, tills du har en läcker, krämig dressing. Lägg upp kikärter och sötpotatis med grönkål, salladsmix, apelsin, morot, rödbeta, sesamfrön och 1 msk tahinidressing. Servera genast. KikärterSötpotatisVegetarisk mat