Vegansk sallad med tahinidressing

30 minuter
479 kcal

Vem säger att sallader måste vara tråkiga? Denna salladen ger smakupplevelser som får änglarna att sjunga.

Tallrik med färgglad vegansk sallad.

Vegansk sallad med sötpotatis, kikärter och tahinidressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 burk kikärter, avsköljda
  • 250 g sötpotatis, skuren i tärningar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ⅓ tsk vitlökspulver
  • tsk cayennepeppar
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Sallad

  • 50 g grönkål, finhackad
  • 50 g blandade salladssorter
  • ½ apelsin, i tunna skivor
  • 1 morot, i strimlor
  • 1 liten rödbeta, finriven
  • 1 tsk svarta sesamfrön

Tahinidressing

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Saften från ½ citron
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 tsk lönnsirap
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • ½ dl vatten

Så lagar du vegansk sallad

  • Fördela kikärterna på en ren kökshandduk och torka dem försiktigt.

  • Häll dem i en skål tillsammans med sötpotatisen.

  • Tillsätt olja samt kryddor och blanda runt väl.

  • Lägg sötpotatis och kikärter på en plåt med bakplåtspapper.

  • Baka i 200 grader i cirka 25 minuter, tills kikärterna är spröda och sötpotatisen är mjuk.

  • Vänd gärna under tiden.

  • Gör dressingen genom att mixa alla ingredienserna, tills du har en läcker, krämig dressing.

  • Lägg upp kikärter och sötpotatis med grönkål, salladsmix, apelsin, morot, rödbeta, sesamfrön och 1 msk tahinidressing.

  • Servera genast.