Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

15 minuter
232 kcal

Få en smak av sommaren med den här fräscha och välsmakande salladen. Den tar bara 15 minuter att göra.

Tallrik med sallad.

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 10 halva valnötskärnor
  • 100 g spetskål
  • Havssalt
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • 50 g frisésallad, alternativt roman- eller hjärtsallad
  • 300 g vattenmelon
  • 1 näve ärtskott
  • 1 näve mynta
  • 1 näve vattenkrasse
  • 50 g fetaost
  • Lime

Så lagar du vattenmelonsallad

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna.

  • Skär spetskålen fint och blanda den med lite salt och olja.

  • Skölj och slunga salladen och blanda den med spetskålen.

  • Skär vattenmelonen i trekanter.

  • Skölj och slunga de tre örtkryddorna.

  • Lägg upp spetskålen och salladen med melon, valnötter, smulad fetaost, örtkryddorna och en skvätt lime.