Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
10 halva valnötskärnor
100 g spetskål
Havssalt
1 tsk extra jungfruolja
50 g frisésallad, alternativt roman- eller hjärtsallad
300 g vattenmelon
1 näve ärtskott
1 näve mynta
1 näve vattenkrasse
50 g fetaost
Lime
Så lagar du vattenmelonsallad
- Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna.
- Skär spetskålen fint och blanda den med lite salt och olja.
- Skölj och slunga salladen och blanda den med spetskålen.
- Skär vattenmelonen i trekanter.
- Skölj och slunga de tre örtkryddorna.
- Lägg upp spetskålen och salladen med melon, valnötter, smulad fetaost, örtkryddorna och en skvätt lime.
Näringsinnehåll i vattenmelonsallad per portion
Energi: 232 kcal
Protein: 9,2 g
Fett: 13,6 g
Kolhydrat: 19,9 g
Kostfiber: 2,7 g