Tallrik med sallad.
© wichmann+bendtsen

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

Få en smak av sommaren med den här fräscha och välsmakande salladen. Den tar bara 15 minuter att göra.

17 augusti 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

2 personer

10 halva valnötskärnor
100 g spetskål

Havssalt

1 tsk extra jungfruolja

50 g frisésallad, alternativt roman- eller hjärtsallad

300 g vattenmelon

En näve ärtskott

En näve mynta

En näve vattenkrasse

50 g fetaost

Lime

Så lagar du vattenmelonsallad

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna. 
  • Skär spetskålen fint och blanda den med lite salt och olja. 
  • Skölj och slunga salladen och blanda den med spetskålen. 
  • Skär vattenmelonen i trekanter. 
  • Skölj och slunga de tre örtkryddorna.
  • Lägg upp spetskålen och salladen med melon, valnötter, smulad fetaost, örtkryddorna och en skvätt lime.
Näringsinnehåll i vattenmelonsallad per portion
Energi: 232 kcal
Protein: 9,2 g
Fett: 13,6 g
Kolhydrater: 19,9 g
Kostfiber: 2,7 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar