Tallrik med sallad.
© wichmann+bendtsen

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

Få en smak av sommaren med den här fräscha och välsmakande salladen. Den tar bara 15 minuter att göra.

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

2 personer

10 halva valnötskärnor
100 g spetskål

Havssalt

1 tsk extra jungfruolja

50 g frisésallad, alternativt roman- eller hjärtsallad

300 g vattenmelon

En näve ärtskott

En näve mynta

En näve vattenkrasse

50 g fetaost

Lime

Så lagar du vattenmelonsallad

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna. 
  • Skär spetskålen fint och blanda den med lite salt och olja. 
  • Skölj och slunga salladen och blanda den med spetskålen. 
  • Skär vattenmelonen i trekanter. 
  • Skölj och slunga de tre örtkryddorna.
  • Lägg upp spetskålen och salladen med melon, valnötter, smulad fetaost, örtkryddorna och en skvätt lime.
Näringsinnehåll i vattenmelonsallad per portion

Energi: 232 kcal

Protein: 9,2 g

Fett: 13,6 g

Kolhydrater: 19,9 g

Kostfiber: 2,7 g

Älskar du också vattenmelon? Så kan du använda den i din matlagning

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar