Tallrik med sallad.
© wichmann+bendtsen

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

Få en smak av sommaren med den här fräscha och välsmakande salladen. Den tar bara 15 minuter att göra.

Vattenmelonsallad med fetaost och valnötter

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

10 halva valnötskärnor

100 g spetskål

Havssalt

1 tsk extra jungfruolja

50 g frisésallad, alternativt roman- eller hjärtsallad

300 g vattenmelon

1 näve ärtskott

1 näve mynta

1 näve vattenkrasse

50 g fetaost

Lime

Så lagar du vattenmelonsallad

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna.
  • Skär spetskålen fint och blanda den med lite salt och olja.
  • Skölj och slunga salladen och blanda den med spetskålen.
  • Skär vattenmelonen i trekanter.
  • Skölj och slunga de tre örtkryddorna.
  • Lägg upp spetskålen och salladen med melon, valnötter, smulad fetaost, örtkryddorna och en skvätt lime.

Näringsinnehåll i vattenmelonsallad per portion

Energi: 232 kcal

Protein: 9,2 g

Fett: 13,6 g

Kolhydrat: 19,9 g

Kostfiber: 2,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar