Våffelwrap med rökt lax
© wichmann + bendtsen

Våffelwrap med rökt lax och örtkräm

Byt ut klassiska wraps mot dessa läckra våffelwraps och fyll dem med sunda godsaker. Vi lovar att du inte blir besviken.

12 april 2018 av Signe Moesby Leth

Våffelwrap med rökt lax och örtkräm

4 st

  • 2 små salladslökar 
  • 2 ägg 
  • 1 dl mjölk 
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn eller liknande mjöl 
  • ½ tsk bakpulver 
  • ¼ tsk havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 
  • 50 g fetaost 
  • Ev olivolja till stekning 
Örtkräm:  
  • 1 litet knippe gräslök 
  • 1 näve dill 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1½ dl kvarg 
  • ½ citron, saften 
  • ¼ tsk havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 

Fyllning:
  • 1 squash 
  • 200 g rökt lax

Så lagar du våffelwraps med rökt lax

  • Sätt på våffeljärnet. Hacka salladslöken fint och smula fetaosten. Rör noga ihop alla ingredienser till smeten. 
  • Smörj våffeljärnet med lite olja, om det inte är ett non-stick-järn. Häll i smet och grädda. Gör fyra våfflor. 
  • Hacka gräslök, dill och vitlök och rör ihop alla ingredienser till örtkrämen. 
  • Skär squashen i tunna strimlor – ev med hjälp av ett mandolinjärn. Strö salt och peppar över och grilla dem i en grillpanna på hög värme i ett par minuter. 
  • Smörj varje våffla med 1–2 msk kräm. Lägg på grillade squashstrimlor och rökt lax, vik ihop och servera.

Näringsinnehåll per wrap:  
Energi: 274 kcal
Protein: 25,4 g
Fett: 10,7 g
Kolhydrater: 20,3 g
Kostfibrer: 2,8 g


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar