Smörgås med tonfisk
© wichmann+bendtsen

Tonfisksandwich med lök, hjärtsallad och kapris

Perfekt som enkel och snabb kvällsmat eller sund och näringsrik lunch.

5 oktober 2017 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Sandwich med tonfisk och kapris

2 personer

2 sandwichbröd, fullkorn
4 msk majonnäs
1 hjärtsalladshuvud
2 nävar ärtskott, alternativt vattenkrasse
1 salladslök
200 g tonfisk av hög kvalitet, på burk
2 msk kapris 

Så gör du 

  • Värm bröden lätt och låt svalna. Bred en msk majonnäs på varje över- respektive underdel.
  • Skölj hjärtsallad och ärtskott och låt torka i hushållspapper. Skär salladslöken i skivor.
  • Lägg en näve hjärtsallad på varje underdel, sedan tonfisk, lök, ärtskott och kapris. Lägg på överdelarna och servera. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 509 kcal
Protein: 33,8 g
Fett: 23,9 g
Kolhydrater: 42,9 g
Kostfibrer: 5,6 g 

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar