Tonfisk med bakad rödlök och quinoa

30 minuter
465 kcal

Läckert recept på tonfisk som serveras med bakad rödlök och quinoa. Det tar bara 30 minuter att laga.

Tallrik med tonfisk och grönsaker.

Tonfisk med bakad rödlök och quinoa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödlökar
  • 1 dl röd quinoa
  • Havssalt
  • 200 g spenat
  • 6 salviablad
  • Extra jungfruolja
  • 2 tonfiskfiléer à ca 150 g
  • Citronklyftor

Så lagar du tonfisk med bakad rödlök och quinoa

  • Ta bort det yttersta lagret pårödlökarna, men nästa torra lagerfår gärna sitta kvar.

  • Baka lökarna i ugnen i 190 grader i 25 minuter.

  • Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Skölj spenaten noga och låt den rinna av.

  • Värm 1 msk olivolja i en stor gryta.

  • Reducera spenaten i denna med 1 tsk salt.

  • Precis innan servering läggs spenaten i en sil för att rinna av ordentligt. Tryck lätt på den.

  • Stek salviabladen i olivolja i en liten panna.

  • Vänd runt bladen med en tång och plötsligt har de sugit åt sig olja och skiftat karaktär.

  • Lägg dem på hushållspapper och salta.

  • Badda tonfisken torr och gnid in den med olivolja.

  • Grilla eller stek den ett par minuter på varje sida på hög värme, så den är halstrad, stekt på bägge sidor, men rå på insidan.

  • Lägg upp tonfisken på spenatbladen och lägg de friterade salviabladen ovanpå.

  • Lägg upp rödlök, quinoa och citronklyftor vid sidan av.