Tallrik med tonfisk och grönsaker.
© Wichmann+bendtsen

Tonfisk med bakad rödlök och quinoa

Läckert recept på tonfisk som serveras med bakad rödlök och quinoa. Det tar bara 30 minuter att laga.

23 maj 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Tonfisk med bakad rödlök och quinoa

2 personer

 

2 rödlökar
1 dl röd quinoa
Havssalt
200 g spenat
6 salviablad
Extra jungfruolja
2 tonfiskfiléer à ca 150 g
Citronklyftor

Så lagar du tonfisk med bakad rödlök och quinoa

  • Ta bort det yttersta lagret på rödlökarna, men nästa torra lager får gärna sitta kvar.
  • Baka lökarna i ugnen i 190 grader i 25 minuter.
  • Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skölj spenaten noga och låt den rinna av.
  • Värm 1 msk olivolja i en stor gryta.
  • Reducera spenaten i denna med 1 tsk salt.
  • Precis innan servering läggs spenaten i en sil för att rinna av ordentligt. Tryck lätt på den.
  • Stek salviabladen i olivolja i en liten panna.
  • Vänd runt bladen med en tång och plötsligt har de sugit åt sig olja och skiftat karaktär.
  • Lägg dem på hushållspapper och salta.
  • Badda tonfisken torr och gnid in den med olivolja.
  • Grilla eller stek den ett par minuter på varje sida på hög värme, så den är halstrad, stekt på bägge sidor, men rå på insidan.
  • Lägg upp tonfisken på spenatbladen och lägg de friterade salviabladen ovanpå.
  • Lägg upp rödlök, quinoa och citronklyftor vid sidan av.

Näringsinnehåll i tonfisk med tillbehör per portion

Energi: 465 kcal
Protein: 49,2 g
Fett: 16,4 g
Kolhydrater: 32,5 g
Kostfiber: 4,9 g

 

Middag på 30 minuter

1. Spenatpasta med räkor 2. Grillburgare med grönsaker 3. Grön sparrissoppa med räkor och dill 4. Spenatpaj med tomat 5. Salade Nicoise 6. Kycklingsallad 7. Ugnsbakad lax med pesto 8. Risotto med ärter, kyckling och ärtskott 9. Fiskrullader med morötter och kål 10. Rökt lax med stekt spetskål 11. Biff med lätt mosad potatis och sallad 12. Äggrullar med lax och spenat 13. Squashpasta med räkor och vita bönor 14. Fullkornspasta med fänkål och räkor 15. Kalvbiff med örtkryddat potatismos 16. Sallad med kyckling och äpplen 17. Pasta med tonfisk, kapris och oliver 18. Morotssoppa med röda linser 19. Färsbiff med stekta grönsaker 20. Fläskkotlett med quinoa och broccoli 21. Rödkålssallad med rödbetor och bönor 22. Kyckling och kål i curry 23. Bakad lax med grönkål 24. Kyckling med rotsaker och tomater 25. Rödspätta med päron och citron 26. Omelett med svamp och röd paprika 27. Chili con carne med kalvkött och majs 28. Lammfilé med potatis och palmkål 29. Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja 30. Kyckling med gremolata och palmkål 31. Rödspätta med broccoli och tomat 32. Tonfisk med bakad rödlök och quinoa 33. Kålhotdog med nyttig fyllning 34. Soppa med svartkål och bönor 35. Kycklingsallad med äpple och citrus 36. Pasta med grov valnötspesto 37. Rödbetsomelett med rökt lax 38. Kyckling på sötpotatismos 39. Lammfilé på fänkålspuré med sallad 40. Bakad lax med rödkålsråkost 41. Currysoppa med räkor och mango 42. Coq au vin med sötpotatismos 43. Bakad torsk med tre sorters ärter 44. Marinerade kycklingspett med grönsaker 45. Kycklingsallad med jordgubbar 46. Kall ärtsoppa med quinoa och skinkcrisp 47. Squashpasta med kryddig kyckling 48. Edamame med jordgubbar 49. Tonfiskburgare med syltlök och ingefära 50. Kalv med potatis, jordgubbar och broccoli 51. Quinoasallad med kyckling och tomat 52. Sparris med kycklinglår i lufttorkad skinka 53. Kikärtssallad med grön dipp 54. Bakad lax med spetskål och polkabetor 55. Paella på vita bönor med räkor 56. Bönsallad med kyckling och quinoa 57. Paprikasoppa med bönor och squash 58. Sunda fish'n'chips 59. Avokadoburgare med spicy färsbiff

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar