Thaisoppa med kokos och chiliräkor

30 minuter
466 kcal

Låt grönsakerna spela huvudrollen i den här supergoda soppan, som kryddas med både ingefära, vitlök, kokos och chiliräkor.

FYLL DIN SOPPA – med de godaste av kryddor!

© wichmann+bendtsen

Thaisoppa med kokos och chiliräkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gul lök, liten
  • 2 fett vitlök
  • 2 msk ingefära
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ msk curry
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1½ msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, light
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk socker
  • 200 g blandade grönsaker, ev. frusna
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping:

  • ½ röd chili
  • 80 g räkor, färska eller frusna
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • Färsk koriander
  • Lime, saften

Så gör du

  • Hacka lök och vitlök och riv ingefära fint. Lägg det i en kastrull tillsammans med olivolja och stek ett par minuter.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp under omrörning. Dra ner värmen och låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter.
  • Hacka chilin fint. Stek den tillsammans med räkorna i olivolja i en stekpanna på mediumvärme. Stek i cirka 3 minuter eller tills räkorna är gyllene.
  • Servera soppan med chilistekta räkor, koriander och färskpressad lime på toppen.

TIPS! Räkor är riktiga proteinbomber, så de ökar mättnaden i varenda rätt du lägger dem i.