Soppa med kål
© Skovdal Nordic

Supergod kålsoppa

Värm dig med en rykande varm och nyttig soppa

20 november 2017 av Gitte Heidi Rasmussen

Kålsoppa med pesto, grönsaker och parmesanost

2 personer

100 g svartkål och grönkål, skuren i strimlor
75 g purjolök, finskuren
50 g bladselleri, skuren
75 g gröna bönor, skurna
8 dl grönsaksbuljong
50 g edamamebönor, frysta
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
1 msk grön pesto
15 g parmesanost, hyvlad
2 stora skivor grovt bröd, totalt 150 g

Så gör du 

  • Gör i ordning kål, purjolök, bladselleri och de gröna bönorna.
  • Koka grönsakerna i buljong i ca fem minuter, så de är lite al dente. Tillsätt edamamebönorna när det är en halv minut kvar av koktiden.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan rykande varm med pesto och parmesanost på toppen och bröd till.

Tips! Ren kål

När du ska göra i ordning kål så släng alltid de yttersta bladen. Det är här som de flesta bakterierna från människohänder och jord gömmer sig. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 353 kcal
Protein: 20 g
Fett: 9,5 g
Kolhydrater: 46,2 g
Kostfibrer: 10 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar