Supergod kålsoppa

20 minuter
353 kcal

Värm dig med en rykande varm och nyttig soppa

Soppa med kål

Kålsoppa med pesto, grönsaker och parmesanost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g svartkål och grönkål, skuren i strimlor
  • 75 g purjolök, finskuren
  • 50 g bladselleri, skuren
  • 75 g gröna bönor, skurna
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 50 g edamamebönor, frysta
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 msk grön pesto
  • 15 g parmesanost, hyvlad
  • 2 stora skivor grovt bröd, totalt 150 g

Så gör du

  • Gör i ordning kål, purjolök, bladselleri och de gröna bönorna.

  • Koka grönsakerna i buljong i ca fem minuter, så de är lite al dente. Tillsätt edamamebönorna när det är en halv minut kvar av koktiden.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Servera soppan rykande varm med pesto och parmesanost på toppen och bröd till.

TIPS! Ren kål När du ska göra i ordning kål så släng alltid de yttersta bladen. Det är här som de flesta bakterierna från människohänder och jord gömmer sig.