Lammfilé med potatis och palmkål

30 minuter
479 kcal

Saftig lammfilé med sparrispotatis och palmkål på bara 30 minuter.

Lammfilé med potatis och palmkål på en tallrik

Lammfilé med bakad potatis och palmkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g små sparrispotatisar
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • En kvist rosmarin, alternativten tsk torkad rosmarin
  • 200 g palmkål, grönkåleller savoykål
  • Extra jungfruolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¼ tsk malda torkade chiliflingor
  • 100 g gröna bönor
  • 2 st. lammfiléer à ca 150 g
  • 2 tsk smör
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 liten näve myntablad,alternativt torkad mynta

Så lagar du lammfilé med potatis och kål

  • Skrubba potatisarna, baddadem torra, dela dem på längdenoch gnid dem lätt med rapsolja.

  • Salta lätt, tillsätt rosmarin ochbaka dem i 200 grader i 20minuter.

  • Gör i ordning kålen.

  • Är det palmkål eller grönkålska mittsträngen och lite avbotten skäras bort.

  • Skär bladeni mindre bitar, skölj dem ochslunga dem torra.

  • Gör i ordningbönorna.

  • Stek kålen i 1 msk olivoljaihop med pressad vitlök ochchili.

  • Kort tid men ganska hårt.

  • Smaka av med salt.

  • Koka bönorna i lättsaltat vattenmed lite rapsolja – 2-3 minuter.

  • Badda köttet torrt.

  • Värm 2 tskolivolja i pannan, lägg i smör ochlåt det brusa upp.

  • Stek sedanköttet i ca 4–7 minuter på varjesida, beroende på tjocklek.

  • Tryckpå det, ju mjukare – destorödare!

  • Krydda med salt ochpeppar under tiden.

  • Lägg uppköttet med mynta, kål, bönoroch potatis.


Newsletter background