Lammfilé med potatis och palmkål
Saftig lammfilé med sparrispotatis och palmkål på bara 30 minuter.
Saftig lammfilé med sparrispotatis och palmkål på bara 30 minuter.
Skrubba potatisarna, baddadem torra, dela dem på längdenoch gnid dem lätt med rapsolja.
Salta lätt, tillsätt rosmarin ochbaka dem i 200 grader i 20minuter.
Gör i ordning kålen.
Är det palmkål eller grönkålska mittsträngen och lite avbotten skäras bort.
Skär bladeni mindre bitar, skölj dem ochslunga dem torra.
Gör i ordningbönorna.
Stek kålen i 1 msk olivoljaihop med pressad vitlök ochchili.
Kort tid men ganska hårt.
Smaka av med salt.
Koka bönorna i lättsaltat vattenmed lite rapsolja – 2-3 minuter.
Badda köttet torrt.
Värm 2 tskolivolja i pannan, lägg i smör ochlåt det brusa upp.
Stek sedanköttet i ca 4–7 minuter på varjesida, beroende på tjocklek.
Tryckpå det, ju mjukare – destorödare!
Krydda med salt ochpeppar under tiden.
Lägg uppköttet med mynta, kål, bönoroch potatis.