Stuvad vitkål med blomkålsbiffar

30 minuter
488 kcal

Här får du två gånger kål i en rätt med I FORMs version av den klassiska kålfavoriten och våra goda, vegetariska blomkålsbiffar. Smaklig måltid!

Stuvad vitkål med blomkålsbiffar, recept

TVÅ GÅNGER KÅL I EN RÄTT – Testa vår stuvade vitkål med blomkålsbiffar.

© wichmann+bendtsen

Stuvad vitkål med blomkålsbiffar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g vitkål
  • 10 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 200 g körsbärstomater

Blomkålsbiffar:

  • 300 g blomkål
  • 2 ägg
  • 1 lök
  • 4 msk vetemjöl
  • Olja till stekning

Så gör du

  • Börja med biffarna. Skär blomkål i grova bitar och riv eller kör i matberedare tills konsistensen är fin.
  • Blanda den finhackade blomkålen med ägg, finhackad lök, mjöl, salt och peppar. Låt blomkålsfärsen dra 10 min.
  • Forma till biffar och stek dem i stekpannan i olja vid medelvärme, cirka 5 min på varje sida.
  • Hacka vitkål grovt och koka i lättsaltat vatten i 3 min. Skölj i kallt vatten och häll bort vätskan.
  • Smält smör i en liten kastrull och vispa i mjölet. Sedan mjölken. Vänd i vitkål, matlagningsgrädde, salt och peppar och låt sjuda i 5 min.
  • Servera den stuvade kålen till biffarna och färska, halverade tomater.

TIPS! Du kan med fördel använda spetskål istället för vitkål. Om du vill att biffarna ska smaka mer rekommenderar vi att du tillsätter t ex fänkålsfrö och vitlök eller torkad timjan i färsen.