Spaghetti med köttfärssås och squashstrimlor

30 minuter
574 kcal

Köttfärssås med färgglada och supernyttiga grönsaker som serveras med en blandning av spagetti och squashstrimlor. Färdig på 30 minuter. Perfekt för alla dagar i veckan.

squash-spaghetti och köttfärssås

KÖTTFÄRSSÅS – som vi gillar den bäst - fullproppad med smak och fibrer.

© Betina Hastoft

Spaghetti med köttfärssås och squashstrimlor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ liten gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ½ tsk extra virgin olivolja
  • 225 g nötfärs, max 12 % fett
  • 112 g morot
  • stjälkar selleri
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 150 g fullkornsspagetti
  • ½ zucchini
  • 15 g riven parmesan
  • Ev färska örter

Så här gör du

  • Finhacka lök och vitlök och fräs kort i olja. Tillsätt köttet och stek väl.
  • Tillsätt riven morot, finhackad selleri, krossade tomater och kryddor. Värm igenom väl.
  • Tillsätt buljongen och låt såsen sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka under tiden spagettin al dente i lättsaltat vatten. Skär zucchinin i långa tunna strimlor och tillsätt dem i spaghettin under den sista minuten av koktiden.
  • Servera zucchinispagettin med köttfärssås i djupa tallrikar. Strö över riven parmesan och färska örter om så önskas.

TIPS Om du vill kan du fräsa alla grönsaker först och sedan mixa dem med tomaterna. På så sätt kan inte ens små smakdomare känna av lökbitarna.

TIPS Mycket av smaken finns i själva stekningen. Köttet ska krackelera innan du går vidare.

TIPS Om du har gott om tid kan du låta såsen sjuda på svag värme i flera timmar. Tillsätt lite extra vätska om såsen kokar torr.