Smörrebröd med rödtunga, sparris, räkor och rom

20 minuter
355 kcal

Fisk är alltid en bra idé. Därför får du här vårat förslag på ett nyttigt och gott smörrebröd.

Smörrebröd med rödtunga, sparris, räkor och rom

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl kvarg
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 worcestershiresås
  • 1 ekocitron
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 6 vita sparrisar
  • 6 gröna sparrisar
  • 4 fiskfiléer, t ex rödtunga
  • Smör
  • 1 näve frisésallad
  • 100 g stenbitsrom
  • 100 g räkor, gärna färska
  • 1 näve vattenkrasse

Så gör du

  • Rör ihop en kräm av kvarg och rapsolja. Smaksätt med tomatpuré, worchestershire, lite citronskal och -saft samt salt och peppar. Ställ i kylen.
  • Skala de vita sparrisarna. Koka dem i ca 7 min i lättsaltat vatten med lite rapsolja i.
  • Bryt av och skär till ändarna på de gröna sparrisarna. Koka i 1 min. Vira in alla sparrisar i en ren kökshandduk.
  • Badda fisken torr. Rulla ihop två filéer och bind ihop med snöre. Pochera i lättsaltat vatten, dvs låt sjuda under kokpunkten, i ca 8–10 min, och lägg på en handduk. Stek de andra två filéerna i smör i ca 2 min på varje sida, och krydda med salt och peppar.
  • Lägg upp salladen med den stekta fisken. Ta bort snöret från den pocherade och lägg den över. Servera med sparris, citronklyftor och kräm. Toppa med rom, räkor och krasse.