Sallad på blomkål och broccoli med bacon och rödlök

20 minuter
463 kcal

Vem säger att sallad är torrt och tråkigt? Prova den här krämiga salladen med blomkål, broccoli och bacon. Du lagar den på bara 20 minuter.

Broccoli- och blomkålssallad.

Sallad på blomkål och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g bacon i skivor
  • 1 rödlök
  • 6 msk kvarg
  • 4 tsk pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 persiljekvistar, finhackade
  • ¼ blomkål, ca 200 g, i små buketter
  • 200 g broccoli i små buketter
  • 6 msk pumpa-eller solroskärnor
  • 2 msk russin

Så gör du

  • Stek bacon så att det mesta av fettet försvinner. Lägg det på hushållspapper och skär det sedan i mindre bitar.

  • Skär rödlöken ultrafint.

  • Rör ihop kvarg med citronsaft, vitlök och persilja och smaksätt med salt och peppar. Blanda blomkål och broccoli med kvargkrämen.

  • Rosta kärnorna i en panna. Strö bacon, rödlök, rostade kärnor och russin över salladen.

TIPS! gillar du inte rå kål ...

... kan du lägga broccoli och blomkål i kokande vatten i 2 minuter. Skölj därefter i iskallt vatten och låt rinna av.