Spetskålssallad med kyckling, jordgubbar och hasselnötter

20 minuter
518 kcal

20 minuter. På så kort tid kan du laga en läcker sommarsallad med kyckling, spetskål, jordgubbar och hasselnötter. Smaklig måltid!

Spetskålssallad med kyckling, jordgubbar och hasselnötter

Spetskålssallad med kyckling, jordgubbar och hasselnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 14 hasselnötter
  • ½ spetskål
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 ekocitron, saft och skal
  • 2 kycklingfiléer, à 150 g
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 gröna chilifrukter, milda
  • 10 jordgubbar

Tillbehör:

  • 2 skivor ljust fullkornsbröd

Så gör du sallad med spetskål, kyckling och jordgubbar

  • Rosta nötterna och gnid dem, så den bruna hinnan lossnar. Dela på hälften.
  • Skär kålen mycket fint. Lägg den i en skål och blanda med rapsolja, salt, peppar, citronsaft och lite citronskal.
  • Skär kycklingen i skivor och låt dem svettas i olivolja i en panna. Krydda med salt och peppar under tiden.
  • Skär chilifrukterna i ringar och ta bort kärnorna. Stek snabbt i olivolja i en panna, salta lätt och lägg dem på hushållspapper.
  • Dela jordgubbarna i halvor eller fjärdedelar, beroende på storleken.
  • Lägg upp spetskålen med kyckling, hasselnötter, jordgubbar och chiliringar.
  • Servera ljummet bröd till.

Hitta fler spännande och näringsrika sallader här.