Så gör du en kål-hotdog

30 minuter
353 kcal

Kål är supernyttigt – och behöver inte ätas kokt och tråkig. Prova istället denna sunda och smakrika hotdog med squashfalafel och chilikräm. Smaklig måltid!

Kål-hotdog

Kål-hotdog med squashfalafel och chilikräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kikärter, kokta (motsvarar 80 g torkade), eller kik­ärter på burk
  • 125 g squash, riven
  • 50 g spenat, ångkokt
  • ½ grön chili, utan kärnor
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 50 g vetemjöl
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • Olja till stekning

Chilikräm

  • ½ grön chili, finhackad och utan kärnor
  • 1 tsk tahini
  • 1 krm ekologiskt limeskal, finrivet
  • 2 tsk limesaft
  • 1 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Till servering

  • 2 blad av spetskål eller savoykål, beroende på storlek
  • Sockerärter, skurna
  • Ärtskott

Så gör du

  • Skölj de kokta kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med squash, spenat (som du pressat fri från vätska) samt chili.

  • Rör kikärtsröran till en färs med spiskummin, pressad vitlök, mjöl, salt och peppar.

  • Forma färsen till små falafelbullar och stek dem i olja tills de är spröda och gyllene. Lägg kikärtsbullarna på lite hushållspapper.

  • Rör ihop chilikrämen.

  • Skölj kålbladen och fyll dem med falafel, chilikräm, sockerärter och ärtskott.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?


Spetskål
© Skovdal Nordic