Kål-hotdog med squashfalafel och chilikräm
2 personer
200 g kikärter, kokta (motsvarar 80 g torkade), eller kikärter på burk125 g squash, riven
50 g spenat, ångkokt
½ grön chili, utan kärnor
½ tsk spiskummin
1 liten vitlöksklyfta
50 g vetemjöl
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
Olja till stekning
Chilikräm:
½ grön chili, finhackad och utan kärnor1 tsk tahini
1 knivsudd ekologiskt limeskal, finrivet
2 tsk limesaft
1 dl grekisk yoghurt, 2 %
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
Till servering:
2–4 blad av spetskål eller savoykål, beroende på storlekSockerärter, skurna
Ärtskott

Så gör du
- Skölj de kokta kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med squash, spenat (som du pressat fri från vätska) samt chili.
- Rör kikärtsröran till en färs med spiskummin, pressad vitlök, mjöl, salt och peppar.
- Forma färsen till små falafelbullar och stek dem i olja tills de är spröda och gyllene. Lägg kikärtsbullarna på lite hushållspapper.
- Rör ihop chilikrämen.
- Skölj kålbladen och fyll dem med falafel, chilikräm, sockerärter och ärtskott.
LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?
Näringsinnehåll per person:
Energi: 353 kcal
Protein: 15,8 g
Fett: 11,7 g
Kolhydrater: 42,8 g
Kostfibrer: 8 g