Rödspätta med broccoli och tomat

30 minuter
275 kcal

Laga en nyttig och välsmakande rödspätta med vitlökschips, broccoli och tomat på bara 30 minuter.

Rödspätta med grönsaker på en tallrik

Rödspättamed vitlöksschipsoch grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 ekolime
  • 2 vitlöksklyftor
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 5 cocktailtomater
  • 2 rödspättafiléer
  • 300 g broccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • Nymalen svartpeppar

Så lagar du rödspätta med grönsaker

  • Skär limefrukten i halva, finaskivor.

  • Skala vitlöksklyftornaoch skiva fint på mandolinjärn.

  • Stek gyllene i olivolja i enpanna och lägg chipsen på litehushållspapper.

  • Salta lätt.

  • Skär tomaterna i halvoroch lägg i en ugnsfast form.

  • Gå igenom fisken efter ben ochlägg filéerna på ett ugnsfast fatmed bakplåtspapper.

  • Ställ in tomater och fisk i 200grader i ugnen i 10 minuter.

  • Gör i ordning broccolin, läggden i en gryta, salta lätt, droppai lite rapsolja och häll kokandevatten över.

  • Koka upp precisinnan det är dags att serveraoch låt broccolin rinna av.

  • Lägg upp den saftiga fiskenmed fina limeskivor, vitlökoch nymalen svartpepparsamt tomater och broccoli vidsidan av.