Rödspätta med broccoli och tomat

30 minuter
275 kcal

Laga en nyttig och välsmakande rödspätta med vitlökschips, broccoli och tomat på bara 30 minuter.

Rödspätta med grönsaker på en tallrik

Rödspättamed vitlöksschipsoch grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 ekolime
  • 2 vitlöksklyftor
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 5 cocktailtomater
  • 2 rödspättafiléer
  • 300 g broccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • Nymalen svartpeppar

Så lagar du rödspätta med grönsaker

  • Skär limefrukten i halva, finaskivor.

  • Skala vitlöksklyftornaoch skiva fint på mandolinjärn.

  • Stek gyllene i olivolja i enpanna och lägg chipsen på litehushållspapper.

  • Salta lätt.

  • Skär tomaterna i halvoroch lägg i en ugnsfast form.

  • Gå igenom fisken efter ben ochlägg filéerna på ett ugnsfast fatmed bakplåtspapper.

  • Ställ in tomater och fisk i 200grader i ugnen i 10 minuter.

  • Gör i ordning broccolin, läggden i en gryta, salta lätt, droppai lite rapsolja och häll kokandevatten över.

  • Koka upp precisinnan det är dags att serveraoch låt broccolin rinna av.

  • Lägg upp den saftiga fiskenmed fina limeskivor, vitlökoch nymalen svartpepparsamt tomater och broccoli vidsidan av.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background