Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

30 minuter
257 kcal

Boosta ditt humör och din hälsa med den här fylliga rödbetssoppan med korngryn och skyr. Den läckra soppan är klar på bara 30 minuter.

Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

ÄR DU HUNGRIG? Den här rödbetssoppan med korngryn är riktigt mättande och blir klar på en halvtimme.

© wichmann + bendtsen

Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 liten lök
  • 1 fett vitlöksk
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 350 g rödbetor, utan skal
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 50 g korngryn
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 msk skyr eller kvarg
  • 1 knippa vattenkrasse

Ev tillbehör

  • 2 skiva rågbröd

Så här lagar du rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

  • Skala och hacka lök och vitlök i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja i en kastrull.

  • Skala och skär rödbetor i tärningar och lägg dem i kastrullen och blanda runt. Späd med buljong och låt soppan sjuda.

  • Koka korngryn i lättsaltat vatten. Följ anvisningarna på paketet.

  • Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

  • Servera soppan med korngryn, skyr eller kvarg, vattenkrasse och ev rågbröd.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background