Nyttiga recept Middag Rödbetssop... Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök 30 minuter 257 kcal Boosta ditt humör och din hälsa med den här fylliga rödbetssoppan med korngryn och skyr. Den läckra soppan är klar på bara 30 minuter. Av Anne Larsen 6 november 2019 ÄR DU HUNGRIG? Den här rödbetssoppan med korngryn är riktigt mättande och blir klar på en halvtimme. © wichmann + bendtsen Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 liten lök 1 fett vitlöksk 2 tsk extra virgin olivolja 350 g rödbetor, utan skal 6 dl grönsaksbuljong 50 g korngryn Havssalt Svartpeppar, nymalen 4 msk skyr eller kvarg 1 knippa vattenkrasse Ev tillbehör 2 skiva rågbröd Så här lagar du rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök Skala och hacka lök och vitlök i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja i en kastrull. Skala och skär rödbetor i tärningar och lägg dem i kastrullen och blanda runt. Späd med buljong och låt soppan sjuda. Koka korngryn i lättsaltat vatten. Följ anvisningarna på paketet. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med korngryn, skyr eller kvarg, vattenkrasse och ev rågbröd. Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept RödbetorKvarg och skyrSoppaVegetarisk mat