Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök
Är du hungrig?

Den här rödbetssoppan med korngryn är riktigt mättande och blir klar på en halvtimme.

© wichmann + bendtsen

Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

Boosta ditt humör och din hälsa med den här fylliga rödbetssoppan med korngryn och skyr. Den läckra soppan är klar på bara 30 minuter.

6 november 2019 av Anne Larsen

Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

1 liten lök

1 vitlöksklyfta

2 tsk extra virgin olivolja

350 g rödbetor, utan skal

6 dl grönsaksbuljong

50 g korngryn

Havssalt

Svartpeppar,

nymalen

4 msk skyr eller kvarg

Lite vattenkrasse

Ev tillbehör:

2 skivor rågbröd

Så här lagar du rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

  • Skala och hacka lök och vitlök i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja i en kastrull.
  • Skala och skär rödbetor i tärningar och lägg dem i kastrullen och blanda runt. Späd med buljong och låt soppan sjuda.
  • Koka korngryn i lättsaltat vatten. Följ anvisningarna på paketet.
  • Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med korngryn, skyr eller kvarg, vattenkrasse och ev rågbröd.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Näringsinnehåll per portion (utan rågbröd):

Energi: 257 kcal
Protein: 11 g
Fett: 6 g
Kolhydrater: 44 g
Kostfibrer: 9 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar