Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

30 minuter
257 kcal

Boosta ditt humör och din hälsa med den här fylliga rödbetssoppan med korngryn och skyr. Den läckra soppan är klar på bara 30 minuter.

Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

ÄR DU HUNGRIG? Den här rödbetssoppan med korngryn är riktigt mättande och blir klar på en halvtimme.

© wichmann + bendtsen

Rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 liten lök
  • 1 fett vitlöksk
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 350 g rödbetor, utan skal
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 50 g korngryn
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 msk skyr eller kvarg
  • 1 knippa vattenkrasse

Ev tillbehör

  • 2 skiva rågbröd

Så här lagar du rödbetssoppa med korngryn, skyr och gräslök

  • Skala och hacka lök och vitlök i små tärningar. Stek dem mjuka och blanka i olivolja i en kastrull.
  • Skala och skär rödbetor i tärningar och lägg dem i kastrullen och blanda runt. Späd med buljong och låt soppan sjuda.
  • Koka korngryn i lättsaltat vatten. Följ anvisningarna på paketet.
  • Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med korngryn, skyr eller kvarg, vattenkrasse och ev rågbröd.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept