Rödbetssallad med fetaost, fänkål, äpple och dressing

1 timme
403 kcal

Om du är på jakt efter en vacker sallad med massor av smak kan du sluta leta nu. Här är den perfekta salladen, god som den är eller till kött.

rödbetssallad

RÖDBETSSALLAD - Perfekt med en skiva bröd, eller som tillbehör till nötkött, fläskkött eller kyckling.

© Betina Hastoft

Rödbetssallad med fetaost, fänkål, äpple och dressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 5 små rödbetor
  • 4 små gulbetor
  • ¼ dl extra virgin olivolja
  • ¼ ekocitron, saft och skal
  • ½ tsk honung
  • ¼ tsk mortlade fänkålsfrön
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 äpplen
  • 1 små fänkålslökar
  • 50 g fetaost
  • ½ näve fänskålsdill
  • 2 skiva grovt bröd

Så här gör du

  • Lägg betorna i en ugnsfast form, täckt med folie och baka i cirka 45 min tills betorna är möra.
  • Gör en dressing av olivolja, citronsaft, citronskal, honung och fänkålsfrön. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär äpplena i tunna klyftor.
  • Skala de bakade rödbetorna och dela dem i lite mindre bitar. Häll hälften av dressingen över de varma rödbetorna och låt dem dra.
  • Skär fänkål fint och vänd den och äpplena i resten av dressingen. Blanda försiktigt betor och äpple-fänkål utan att allt blir färgat rött.
  • Smula fetaost över salladen, strö över fänskålsdill och servera med grovt bröd.

TIPS Baka gärna extra rödbetor. De är perfekta tillbehör till olika typer av kött och är goda i sallader tack vare den lätt karamelliserade smaken.

TIPS Fetaosten kan bytas mot stekt eller ugnsbakad getost. Det skapar också en god motvikt till de söta rotfrukterna.

I FORM 15/2023