Färska vårrullar med rökt lax och wasabikräm

15 minuter
470 kcal

Förutom att smaka fantastiskt är lax supernyttigt. Så varför inte rulla in den populära fisken i dekorativa rispappersrullar, som du kan doppa i en god wasabikräm?

Vårrullar med lax

ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Rispappersrullar med rökt lax och wasabikräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer/6 st

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 tsk wasabi på tub
  • 200 g rökt lax
  • ½ hjärtsallad
  • ½ radicchiosallad
  • 2 näve rödbetsskott
  • 2 näve ärtskott
  • 4 näve färsk spenat
  • 2 näve sockerärter
  • 2 näve koriander
  • 6 ark rispapper
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 lime
  • Lite sojasås

Så gör du färska vårrullar med lax

  • Rör ihop yoghurt och wasabi till en frisk kräm.

  • Skär laxen i strimlor, så du har minst sex strimlor.

  • Skölj allt det gröna och lägg åt sidan för att rullas in.

  • Fyll en stor skål med kallt vatten och blötlägg ett ark rispapper i ca 45 sek.

  • Lägg en sträng mitt på rispappret med färska grönsaker, rökt lax och sesamfrön. Fyll gärna hela vägen ut i ändarna, så att fyllningen flyter ut lite läckert i rullens ändar.

  • Rulla ihop rullen och dela den på mitten. Upprepa tills alla rullar är klara.

  • Lägg upp på ett stort fat med wasabikräm och sojasås i små skålar samt limeklyftor.