Färska vårrullar med rökt lax och wasabikräm

15 minuter
470 kcal

Förutom att smaka fantastiskt är lax supernyttigt. Så varför inte rulla in den populära fisken i dekorativa rispappersrullar, som du kan doppa i en god wasabikräm?

Vårrullar med lax

ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Rispappersrullar med rökt lax och wasabikräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer/6 st

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 tsk wasabi på tub
  • 200 g rökt lax
  • ½ hjärtsallad
  • ½ radicchiosallad
  • 2 näve rödbetsskott
  • 2 näve ärtskott
  • 4 näve färsk spenat
  • 2 näve sockerärter
  • 2 näve koriander
  • 6 ark rispapper
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 lime
  • Lite sojasås

Så gör du färska vårrullar med lax

  • Rör ihop yoghurt och wasabi till en frisk kräm.

  • Skär laxen i strimlor, så du har minst sex strimlor.

  • Skölj allt det gröna och lägg åt sidan för att rullas in.

  • Fyll en stor skål med kallt vatten och blötlägg ett ark rispapper i ca 45 sek.

  • Lägg en sträng mitt på rispappret med färska grönsaker, rökt lax och sesamfrön. Fyll gärna hela vägen ut i ändarna, så att fyllningen flyter ut lite läckert i rullens ändar.

  • Rulla ihop rullen och dela den på mitten. Upprepa tills alla rullar är klara.

  • Lägg upp på ett stort fat med wasabikräm och sojasås i små skålar samt limeklyftor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background