Vårrullar med lax
Äter du tillräckligt med fisk?

Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Färska vårrullar med rökt lax och wasabikräm

Förutom att smaka fantastiskt är lax supernyttigt. Så varför inte rulla in den populära fisken i dekorativa rispappersrullar, som du kan doppa i en god wasabikräm?

15 augusti 2018 av Augusta Sørensen

Rispappersrullar med rökt lax och wasabikräm

2 personer/6 st

2 dl yoghurt naturell
1 tsk wasabi på tub
200 g rökt lax
½ hjärtsallad
½ radicchiosallad
2 nävar rödbetsskott
2 nävar ärtskott
4 nävar färsk spenat
2 nävar sockerärter
2 nävar koriander
6 ark rispapper
2 msk sesamfrön
1 lime
Lite sojasås

Förutom att smaka fantastiskt är lax supernyttigt. Se här hur stor skillnad den feta fisken kan göra för din hälsa.

Så gör du färska vårrullar med lax

  • Rör ihop yoghurt och wasabi till en frisk kräm.
  • Skär laxen i strimlor, så du har minst sex strimlor.
  • Skölj allt det gröna och lägg åt sidan för att rullas in.
  • Fyll en stor skål med kallt vatten och blötlägg ett ark rispapper i ca 45 sek.
  • Lägg en sträng mitt på rispappret med färska grönsaker, rökt lax och sesamfrön. Fyll gärna hela vägen ut i ändarna, så att fyllningen flyter ut lite läckert i rullens ändar.
  • Rulla ihop rullen och dela den på mitten. Upprepa tills alla rullar är klara.
  • Lägg upp på ett stort fat med wasabikräm och sojasås i små skålar samt limeklyftor.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 470 kcal
Protein: 34,5 g
Fett: 18,8 g
Kolhydrater: 43 g
Kostfibrer: 4,6 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar