Nyttiga recept Middag Färska vår... Färska vårrullar med jätteräkor 20 minuter Vackert, enkelt och otroligt nyttigt. Av Anne Larsen 8 augusti 2012 Färska vårrullar med jätteräkor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 6 jätteräkor med skal (t ex svenska Kungsräkor som är skonsammare mot miljön än de importerade) 1 morötter 1 stjälkar bladselleri 1 salladslökar ½ röd paprika ¼ gurka 1 hjärtsalladshuvuden 1 avokados ½ limefrukt ½ knippa koriander ½ knippa mynta 6 st. rispapper till färska vårrullar, finns i asiatiska butiker Dressing ½ dl tamari, alternativt soja ½ msk sesamolja 1 msk söt chilisås 1 msk jordnötssmör 1 msk limesaft Havssalt och nymalen svartpeppar Tillagning Grilla räkorna och pilla bort skalen (låt dock stjärten sitta kvar), och låt dem svalna. Skär morötter, selleri, salladslök, paprika och kärnfri gurka i fina stavar. Skölj och slunga salladsbladen torra. Skär avokadoköttet i skivor och droppa över lime. Lägg rispapperet i en skål med kallt vatten i en minut, tills det är blött. Ta upp det och lägg det på en tallrik – fyll det med grönsakerna, sallad, räkor och örtkryddor. Slå in dem helt eller delvis efter hur du känner. Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar. Skaldjur