Färska vårrullar med jätteräkor

Vackert, enkelt och otroligt nyttigt.

9 augusti 2012 av I FORM

(4 personer)

12 jätteräkor med skal (t ex svenska Kungsräkor som är skonsammare mot miljön än de importerade)
2 morötter
2 stjälkar bladselleri
2 salladslökar
1 röd paprika
½ gurka
2 hjärtsalladshuvuden
2 avokados
1 limefrukt
1 liten bunt koriander
1 liten bunt mynta
12 st rispapper till färska vårrullar, finns i asiatiska butiker


Dressing

1,5 dl tamari, alternativt soja
1 msk sesamolja
2 msk söt chilisås
2 msk jordnötssmör
2 msk limesaft
Havssalt och nymalen svartpeppar

  • Grilla räkorna och pilla bort skalen (låt dock stjärten sitta kvar), och låt dem svalna.
  • Skär morötter, selleri, salladslök, paprika och kärnfri gurka i fina stavar.
  • Skölj och slunga salladsbladen torra.
  • Skär avokadoköttet i skivor och droppa över lime.
  • Lägg rispapperet i en skål med kallt vatten i en minut, tills det är blött.
  • Ta upp det och lägg det på en tallrik – fyll det med grönsakerna, sallad, räkor och örtkryddor.
  • Slå in dem helt eller delvis efter hur du känner.
  • Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar.


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar