Färska vårrullar med jätteräkor

20 minuter

Vackert, enkelt och otroligt nyttigt.

Färska vårrullar med jätteräkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 jätteräkor med skal (t ex svenska Kungsräkor som är skonsammare mot miljön än de importerade)
  • 1 morötter
  • 1 stjälkar bladselleri
  • 1 salladslökar
  • ½ röd paprika
  • ¼ gurka
  • 1 hjärtsalladshuvuden
  • 1 avokados
  • ½ limefrukt
  • ½ knippa koriander
  • ½ knippa mynta
  • 6 st. rispapper till färska vårrullar, finns i asiatiska butiker

Dressing

  • ½ dl tamari, alternativt soja
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk limesaft
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  • Grilla räkorna och pilla bort skalen (låt dock stjärten sitta kvar), och låt dem svalna.

  • Skär morötter, selleri, salladslök, paprika och kärnfri gurka i fina stavar.

  • Skölj och slunga salladsbladen torra.

  • Skär avokadoköttet i skivor och droppa över lime.

  • Lägg rispapperet i en skål med kallt vatten i en minut, tills det är blött.

  • Ta upp det och lägg det på en tallrik – fyll det med grönsakerna, sallad, räkor och örtkryddor.

  • Slå in dem helt eller delvis efter hur du känner.

  • Vispa ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar.