Vårrullar

De här vårrullarna innehåller 50 procent mindre fett än vanliga vårrullar.

3 april 2009 av I FORM-redaktionen

Vårrullar

1 person

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

100 g vitkål

50 g morot

Lite röd chili

30 g avokado

25 g glasnudlar (gjorda av mungobönmjöl)

3 plattor risdeg (köps i asiatiska butiker)

100 g räkor

2 kvistar mynta

1 kvist basilika (gärna thailändsk söt variant)

Gräslök

Chilisås

Fisksås

Tillagning

Börja med att strimla kålen mycket, mycket fint och häll på kokande vatten så att den blir "al dente". Låt kålen svalna och strimla under tiden morot och skär avokado i tunna klyftor.

Häll kokande vatten över glasnudlarna (läs på paketet). Fukta rispannkakorna med en ren, fuktig handduk och lägg sedan varma nudlar, räkor, avokado, kål och morot på mitten av varje pannkaka. Lägg nu på mynta, basilika och gräslök, rulla ihop runt fyllningen och vik in ändarna.

Rullarna ska inte stekas, utan serveras kalla med chilisås eller fisksås som dipp.

näringsinnehåll per person

Energi: 431 kcal

Protein: 27 g

Fett: 16 g

Kolhydrat: 49 g

Kostfiber: 10 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar