Squashpasta med kyckling

35 minuter
503 kcal

Sund pasta gjord på squash. Serveras med kyckling och grönsaker; en läcker kombination som du sent kommer att glömma.

Squashpasta med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 squash
  • 4 rädisor
  • Kärnor från ¼ granatäpple
  • 200 g romanescokål, alternativt blomkål
  • 200 g ärter

Kryddig kyckling:

  • 250 g kycklingfilé
  • 50 g hackad mandel
  • ½ tsk torkade chiliflingor
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk havssalt
  • ¼ tsk nymalen peppar
  • 1 uppvispat ägg

Persiljepesto:

  • 1 msk olivolja
  • ½ liten avokado
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk havssalt
  • ¼ dl vatten

Gör så här

  • Kör mandel, chili, cayennepeppar, vitlök, salt och peppar i en matberedare tills allt är grovt mixat.
  • Skär kycklingfilén i små bitar och doppa en bit i taget, först i det uppvispade ägget och sedan i mandelblandningen.
  • Placera sedan bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och stek i ugnen på 175 grader i 15–20 minuter.
  • Häll alla ingredienserna till peston i en matberedare och kör i 30–90 sekunder, beroende på hur fin du vill ha den.
  • Kör squashen i en spirali (en grönsakssvarv – en maskin som kan göra pastaliknande remsor av alla sorters grönsaker).
  • Skär övriga grönsaker i önskad storlek.
  • Fördela allt på två tallrikar.