Nyttiga recept Middag Squashpast... Squashpasta med kyckling 35 minuter 503 kcal Sund pasta gjord på squash. Serveras med kyckling och grönsaker; en läcker kombination som du sent kommer att glömma. Av Michelle Kristensen 12 mars 2014 Squashpasta med kyckling Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 squash 4 rädisor Kärnor från ¼ granatäpple 200 g romanescokål, alternativt blomkål 200 g ärter Kryddig kyckling: 250 g kycklingfilé 50 g hackad mandel ½ tsk torkade chiliflingor ½ tsk cayennepeppar 1 pressad vitlöksklyfta ½ tsk havssalt ¼ tsk nymalen peppar 1 uppvispat ägg Persiljepesto: 1 msk olivolja ½ liten avokado 2 msk äppelcidervinäger 1 dl färsk persilja 1 pressad vitlöksklyfta ½ tsk havssalt ¼ dl vatten Gör så här Kör mandel, chili, cayennepeppar, vitlök, salt och peppar i en matberedare tills allt är grovt mixat. Skär kycklingfilén i små bitar och doppa en bit i taget, först i det uppvispade ägget och sedan i mandelblandningen. Placera sedan bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och stek i ugnen på 175 grader i 15–20 minuter. Häll alla ingredienserna till peston i en matberedare och kör i 30–90 sekunder, beroende på hur fin du vill ha den. Kör squashen i en spirali (en grönsakssvarv – en maskin som kan göra pastaliknande remsor av alla sorters grönsaker). Skär övriga grönsaker i önskad storlek. Fördela allt på två tallrikar. SquashKycklingPastaLow carb