Läs också

Grön pasta

Squashpasta med kyckling

Sund pasta gjord på squash. Serveras med kyckling och grönsaker; en läcker kombination som du sent kommer att glömma.

Squashpasta med kyckling

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

1 squash

4 rädisor

Kärnor från ¼ granatäpple

200 g romanescokål, alternativt blomkål

200 g ärter

Kryddig kyckling:

250 g kycklingfilé

50 g hackad mandel

½ tsk torkade chiliflingor

½ tsk cayennepeppar

1 pressad vitlöksklyfta

½ tsk havssalt

¼ tsk nymalen peppar

1 uppvispat ägg

Persiljepesto:

1 msk olivolja

½ liten avokado

2 msk äppelcidervinäger

1 dl färsk persilja

1 pressad vitlöksklyfta

½ tsk havssalt

¼ dl vatten

Gör så här

  • Kör mandel, chili, cayennepeppar, vitlök, salt och peppar i en matberedare tills allt är grovt mixat.

  • Skär kycklingfilén i små bitar och doppa en bit i taget, först i det uppvispade ägget och sedan i mandelblandningen.

  • Placera sedan bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och stek i ugnen på 175 grader i 15–20 minuter.

  • Häll alla ingredienserna till peston i en matberedare och kör i 30–90 sekunder, beroende på hur fin du vill ha den.

  • Kör squashen i en spirali (en grönsakssvarv – en maskin som kan göra pastaliknande remsor av alla sorters grönsaker).

  • Skär övriga grönsaker i önskad storlek.

  • Fördela allt på två tallrikar.

näringsinnehåll per person

Energi: 503 kcal

Protein: 44,5 g

Fett: 24,5 g

Kolhydrat: 33,5 g

Kostfiber: 13 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar