Bakad lax och sommarsallad

Bakad lax med stor grön sommarsallad med färskpotatis, rädisor och ärter.

29 juni 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

8 pers.

Sallad

16 små kokta färskpotatisar
Havssalt
16 gröna sparrisar
Kallpressad rapsolja
2 olika salladshuvuden
8 primörmorötter
8 rädisor
1 blomkålshuvud
2 dl nyspritsade ärter
1 nypa ärtskott
Krasse


Dressing

2 dl extra jungfruolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk akaciahonung
Havssalt och mald svartpeppar


Fisken

1 laxbit med skinn utan ben, motsvarande ca 800 g
Havssalt
1 nypa färsk körvel
1 nypa vattenkrasse
4 lime eller 2 citroner

Gör så här

  • Skär den avsvalnade kokta potatisen i skivor.
  • Bryt ändarna på sparrisen, skär till och lägg dem i en skål. Ringla över lite rapsolja, strö över salt och häll kokande vatten över. Häll av vattnet efter 1 minut, låt dem svalna och skär dem i halvor – på längden.
  • Gör i ordning salladen och servera på ett stort fat med hälften av morötterna och rädisorna, blomkålen skuren i fina skivor, potatis, sparris, ärter, ärtskott och krasse.
  • Ringla över 8 msk dressing strax före servering.
  • Lägg laxen på bakplåtspapper, strö över salt och baka i 200 grader i 20 minuter.
  • Servera med körvel, krasse och lime.


LÄS OCKSÄ: Så påverkar sommartid kroppen

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar