Bakad lax och sommarsallad

Bakad lax med stor grön sommarsallad med färskpotatis, rädisor och ärter.

Bakad lax och sommarsallad

8 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

Sallad

16 små kokta färskpotatisar

Havssalt

16 gröna sparrisar

Kallpressad rapsolja

2 olika salladshuvuden

8 primörmorötter

8 rädisor

1 blomkålshuvud

2 dl nyspritsade ärter

1 nypa ärtskott Krasse

Dressing

2 dl extra jungfruolja

0,5 dl vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

1 msk akaciahonung

Havssalt och mald svartpeppar

Fisken

1 laxbit med skinn utan ben, motsvarande ca 800 g

Havssalt

1 nypa färsk körvel

1 nypa vattenkrasse

4 lime eller 2 citroner

Gör så här

  • Skär den avsvalnade kokta potatisen i skivor.
  • Bryt ändarna på sparrisen, skär till och lägg dem i en skål. Ringla över lite rapsolja, strö över salt och häll kokande vatten över. Häll av vattnet efter 1 minut, låt dem svalna och skär dem i halvor – på längden.
  • Gör i ordning salladen och servera på ett stort fat med hälften av morötterna och rädisorna, blomkålen skuren i fina skivor, potatis, sparris, ärter, ärtskott och krasse.
  • Ringla över 8 msk dressing strax före servering.
  • Lägg laxen på bakplåtspapper, strö över salt och baka i 200 grader i 20 minuter.
  • Servera med körvel, krasse och lime.

LÄS OCKSÄ: Så påverkar sommartid kroppen

näringsinnehåll per person

Energi: 349 kcal

Protein: 23,4 g

Fett: 19,1 g

Kolhydrat: 24,4 g

Kostfiber: 5,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar