Bakad lax och sommarsallad

30 minuter
349 kcal

Bakad lax med stor grön sommarsallad med färskpotatis, rädisor och ärter.

Bakad lax och sommarsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Sallad

  • 4 små kokta färskpotatisar
  • Havssalt
  • 4 gröna sparrisar
  • Kallpressad rapsolja
  • ½ olika salladshuvuden
  • 2 primörmorötter
  • 2 rädisor
  • ¼ blomkålshuvud
  • ½ dl nyspritsade ärter
  • ¼ nypa ärtskott Krasse

Dressing

  • ½ dl extra jungfruolja
  • dl vitvinsvinäger
  • ¼ msk dijonsenap
  • ¼ msk akaciahonung
  • Havssalt och mald svartpeppar

Fisken

  • ¼ laxbit med skinn utan ben, motsvarande ca 800 g
  • Havssalt
  • ¼ nypa färsk körvel
  • ¼ nypa vattenkrasse
  • 1 lime eller 2 citroner

Gör så här

  • Skär den avsvalnade kokta potatisen i skivor.

  • Bryt ändarna på sparrisen, skär till och lägg dem i en skål. Ringla över lite rapsolja, strö över salt och häll kokande vatten över. Häll av vattnet efter 1 minut, låt dem svalna och skär dem i halvor – på längden.

  • Gör i ordning salladen och servera på ett stort fat med hälften av morötterna och rädisorna, blomkålen skuren i fina skivor, potatis, sparris, ärter, ärtskott och krasse.

  • Ringla över 8 msk dressing strax före servering.

  • Lägg laxen på bakplåtspapper, strö över salt och baka i 200 grader i 20 minuter.

  • Servera med körvel, krasse och lime.

LÄS OCKSÄ: Så påverkar sommartid kroppen