Sandwich med lax och dill

Fräsch och sund macka som är perfekt för lunchrasten.

14 juli 2016 av I FORM-redaktionen

Sandwich med lax och dill

1 person

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

1 skiva grovt bröd (60 g)

30 g grönsallad

75 g varmrökt lax

2 droppar olivolja

¼ citron

1 tomat

1 tsk mos av soltorkade tomater

½ rödlök

1 tsk svarta oliver

¼ knippa dill

Lite salt

Lite socker

Peppar

Sallad

30 g sallad

100 g morot

citronsaft

salt

persilja

Tillagning

Rosta brödskivorna. Lägg sköljda salladsblad på brödet och lägg över fiskbitar. Rör ihop olja, rivet skal och saft av citron, urkärnad och finhackad tomat, hackad lök, hackade oliver, hälften av dillen, som också är hackad, salt, socker och peppar, och häll röran över fisken. Garnera med mer dill och servera sandwichen till lunch, eventuellt med grönsallad blandad med morot och dressing av citronsaft, salt och hackad persilja.

näringsinnehåll per person

Energi: 378 kcal

Protein: 22 g

Fett: 12 g

Kolhydrat: 42 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar