Sandwich med lax och dill
1 person
Tid totalt: 15 minuter
1 skiva grovt bröd (60 g)
30 g grönsallad
75 g varmrökt lax
2 droppar olivolja
¼ citron
1 tomat
1 tsk mos av soltorkade tomater
½ rödlök
1 tsk svarta oliver
¼ knippa dill
Lite salt
Lite socker
Peppar
Sallad
30 g sallad
100 g morot
citronsaft
salt
persilja
Tillagning
Rosta brödskivorna. Lägg sköljda salladsblad på brödet och lägg över fiskbitar. Rör ihop olja, rivet skal och saft av citron, urkärnad och finhackad tomat, hackad lök, hackade oliver, hälften av dillen, som också är hackad, salt, socker och peppar, och häll röran över fisken. Garnera med mer dill och servera sandwichen till lunch, eventuellt med grönsallad blandad med morot och dressing av citronsaft, salt och hackad persilja.
näringsinnehåll per person
Energi: 378 kcal
Protein: 22 g
Fett: 12 g
Kolhydrat: 42 g