Sandwich med lax och dill

Fräsch och sund macka som är perfekt för lunchrasten.

14 juli 2016 av I FORM

1 person

1 skiva grovt bröd (60 g)
30 g grönsallad
75 g varmrökt lax
2 droppar olivolja
¼ citron
1 tomat
1 tsk mos av soltorkade tomater
½ rödlök
1 tsk svarta oliver
¼ knippe dill
Lite salt
Lite socker
Peppar
Sallad av 30 g sallad, 100 g morot, citronsaft, salt, persilja


Tillagning

Rosta brödskivorna. Lägg sköljda salladsblad på brödet och lägg över fiskbitar. Rör ihop olja, rivet skal och saft av citron, urkärnad och finhackad tomat, hackad lök, hackade oliver, hälften av dillen, som också är hackad, salt, socker och peppar, och häll röran över fisken. Garnera med mer dill och servera sandwichen till lunch, eventuellt med grönsallad blandad med morot och dressing av citronsaft, salt och hackad persilja.

  • Du tränar inte alls: Ska du spara in på kalorierna kan du välja att skära ner på brödet och nöja dig med en mycket tunn skiva. Spara eventuellt också in lite på fisken för att reducera kalorihalten ytterligare.
  • Du tränar hårt och mycket: Din intensiva träning tömmer reserverna och därför behöver du mer kolhydrater. Det får du genom att äta lite mer bröd till. Det kan också vara en god idé att äta lite mer fisk för att få fler proteiner till din återhämtning.

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar