Sandwich med lax och dill

15 minuter
378 kcal

Fräsch och sund macka som är perfekt för lunchrasten.

Sandwich med lax och dill

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 skiva grovt bröd (60 g)
  • 60 g grönsallad
  • 150 g varmrökt lax
  • 4 droppar olivolja
  • ½ citron
  • 2 tomat
  • 2 tsk mos av soltorkade tomater
  • 1 rödlök
  • 2 tsk svarta oliver
  • ½ knippa dill
  • Lite salt
  • Lite socker
  • Peppar

Sallad

  • 60 g sallad
  • 200 g morot
  • citronsaft
  • salt
  • persilja

Tillagning

Rosta brödskivorna. Lägg sköljda salladsblad på brödet och lägg över fiskbitar. Rör ihop olja, rivet skal och saft av citron, urkärnad och finhackad tomat, hackad lök, hackade oliver, hälften av dillen, som också är hackad, salt, socker och peppar, och häll röran över fisken. Garnera med mer dill och servera sandwichen till lunch, eventuellt med grönsallad blandad med morot och dressing av citronsaft, salt och hackad persilja.