Inbakad korv med gurksallad och minigrönsaker

45 minuter
383,5 kcal

Imponera på din picknick med hemmagjord inbakad korv, gröna tillbehöv och kanske chokladmjölk.

Inbakad korv med gurksallad och minigrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kvalitetskorvar

Deg

  • litet blomkålshuvud, 300 g
  • 1 ägg
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk bakpulver
  • ⅓ dl finmalet mandelmjöl
  • ¼ dl krossat linfrö
  • ⅓ dl rågmjöl

Gurksallad

  • ¼ gurka
  • ⅓ dl vatten
  • ½ dl vinäger
  • ½ tsk havssalt
  • nypa stevia
  • Nymalen peppar

Currytomat-dipp

  • 46 g tomatpuré
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk chili
  • ¼ tsk curry

Senapsdipp

  • ⅓ dl skyr
  • ½ tsk stark senap
  • ⅓ tsk curry
  • Havssalt och nymalen peppar

Dryck: Chokladmjölk

  • 4 dl sojamjölk
  • 3⅓ färska dadlar
  • ⅓ tsk vaniljpulver
  • 1½ msk kakao

Tillbehör

  • 66 g grönt

Så gör du

  • Blanda lagen till gurksalladen och skiva gurkan tunt på ett mandolinjärn.

  • Låt skivorna dra i lagen – gärna över natten. Smula blomkålen i en matberedare.

  • Tillsätt de resterande ingredienserna till degen och blanda väl. Dela degen i 6 bitar och rulla varje degbit runt en korv.
  • Grädda korvrullarna i ugnen på 175 grader varmluft, cirka 25 minuter.
  • Rör ihop ingredienserna till tomatdippen och senapsdippen och blanda chokladmjölken.