Inbakad korv med gurksallad och minigrönsaker

Imponera på din picknick med hemmagjord inbakad korv, gröna tillbehöv och kanske chokladmjölk.

Inbakad korv med gurksallad och minigrönsaker

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

6 kvalitetskorvar

Deg

1 litet blomkålshuvud, 300 g

3 ägg

½ tsk salt

½ tsk bakpulver

1 ½ dl finmalet mandelmjöl

½ dl krossat linfrö

1 dl rågmjöl

Gurksallad

½ gurka

1 dl vatten

2 dl vinäger

2 tsk havssalt

1 nypa stevia

Nymalen peppar

Currytomat-dipp

140 g tomatpuré

½ tsk havssalt

¼ tsk chili

¼ tsk curry

Senapsdipp

1 dl skyr

2 tsk stark senap

1 tsk curry

Havssalt och nymalen peppar

Dryck: Chokladmjölk

12 dl sojamjölk

10 färska dadlar

1 tsk vaniljpulver

5-6 msk kakao

Tillbehör

200 g grönt

Så gör du

  • Blanda lagen till gurksalladen och skiva gurkan tunt på ett mandolinjärn.

  • Låt skivorna dra i lagen – gärna över natten. Smula blomkålen i en matberedare.

  • Tillsätt de resterande ingredienserna till degen och blanda väl. Dela degen i 6 bitar och rulla varje degbit runt en korv.

  • Grädda korvrullarna i ugnen på 175 grader varmluft, cirka 25 minuter.

  • Rör ihop ingredienserna till tomatdippen och senapsdippen och blanda chokladmjölken.

näringsinnehåll per person

Energi: 383,5 kcal

Protein: 32,3 g

Fett: 15,6 g

Kolhydrat: 33,2 g

Kostfiber: 14,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar