Pilgrimsmusslor och lax på spett med tomatsallad och fullkornspasta

Plockmat blir inte finare än dessa vackra spett med färgsprakande sallad.

12 juli 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Pilgrimsmusslor och lax på spett med tomatsallad och fullkornspasta

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

8 pilgrimsmusslor

400 g lax i stora bitar

4 limefrukter

1 tsk extra jungfruolivolja

Havssalt och svartpeppar

300 g fullkornspastapenne

1 tsk kallpressad rapsolja

400 g små, goda tomater – gärna i olika färger

1 bananschalottenlök

1 bunt basilika

Dressing

2 dl extra jungfruolivolja eller kallpressad rapsolja

½ dl vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

Havssalt och nymalen svartpeppar

  • Koka pastan al dente, häll på kallt vatten och droppa av och rör om med några droppar rapsolja. Dela tomaterna och skär schalottenlöken i ringar.
  • Nyp basilika. Skaka dressingen.
  • Gnid in fisken med olivolja, och salta och peppra.
  • Grilla laxen i 1–2 minuter på varje sida och musslorna 1 minut på varje sida.
  • Sätt fisk och skaldjur på spett. Lägg upp och droppa 1 msk dressing på varje portion.

näringsinnehåll per person

Energi: 598 kcal

Protein: 34,9 g

Fett: 25,4 g

Kolhydrat: 62,6 g

Kostfiber: 9,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar