Pilgrimsmusslor och lax på spett med tomatsallad och fullkornspasta

25 minuter
598 kcal

Plockmat blir inte finare än dessa vackra spett med färgsprakande sallad.

Pilgrimsmusslor och lax på spett med tomatsallad och fullkornspasta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 200 g lax i stora bitar
  • 2 limefrukter
  • ½ tsk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 150 g fullkornspastapenne
  • ½ tsk kallpressad rapsolja
  • 200 g små, goda tomater – gärna i olika färger
  • ½ bananschalottenlök
  • ½ bunt basilika

Dressing

  • 1 dl extra jungfruolivolja eller kallpressad rapsolja
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • ½ msk dijonsenap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  • Koka pastan al dente, häll på kallt vatten och droppa av och rör om med några droppar rapsolja. Dela tomaterna och skär schalottenlöken i ringar.

  • Nyp basilika. Skaka dressingen.

  • Gnid in fisken med olivolja, och salta och peppra.

  • Grilla laxen i 1–2 minuter på varje sida och musslorna 1 minut på varje sida.

  • Sätt fisk och skaldjur på spett. Lägg upp och droppa 1 msk dressing på varje portion.