Pilgrimsmusslor och lax på spett med tomatsallad och fullkornspasta

Plockmat blir inte finare än dessa vackra spett med färgsprakande sallad.

12 juli 2016 av I FORM

4 personer

8 pilgrimsmusslor
400 g lax i stora bitar
4 limefrukter
1 tsk extra jungfruolivolja
Havssalt och svartpeppar
300 g fullkornspastapenne
1 tsk kallpressad rapsolja
400 g små, goda tomater – gärna i olika färger
1 bananschalottenlök
1 bunt basilika


Dressing

2 dl extra jungfruolivolja eller kallpressad rapsolja
½ dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
Havssalt och nymalen svartpeppar


  • Koka pastan al dente, häll på kallt vatten och droppa av och rör om med några droppar rapsolja. Dela tomaterna och skär schalottenlöken i ringar.
  • Nyp basilika. Skaka dressingen.
  • Gnid in fisken med olivolja, och salta och peppra.
  • Grilla laxen i 1–2 minuter på varje sida och musslorna 1 minut på varje sida.
  • Sätt fisk och skaldjur på spett. Lägg upp och droppa 1 msk dressing på varje portion.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar