Tomatpaj med keso och spenat

1,5 timme
301 kcal

Sugen på paj? Då föreslår vi den här goda tomatpajen med keso och spenat. Supergott – både till middag och på buffébordet.

Avlång tomatpaj med keso

ÄLSKAR DU TOMATER? Då kommer du att älska den här goda tomatpajen med keso och spenat. Pajen är bakad helt utan mjöl, men med havregryn och mandelmjöl istället.

© wichmann+bendtsen

Tomatpaj med keso och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Deg

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk fiberHUSK
  • ägg
  • 1⅓ msk vatten
  • Havssalt

Fyllning

  • ¼ lök
  • ⅓ tsk oregano
  • ¼ tsk chili
  • ¼ tsk muskotnöt
  • 10 g fetaost
  • ½ näve spenatblad
  • ⅓ tsk olja till stekpannan
  • 1⅓ ägg
  • ⅓ dl keso
  • ⅓ dl fläderblommor

Topping

  • 1⅓ tomater

Så gör du tomatpaj med keso:

  • Knåda ihop degen, låt den stå i 10 min och tryck ut den i en pajform.
  • Stick med en gaffel och grädda i 10 min i 175 grader varmluft.
  • Skiva löken och fräs den i en stekpanna med kryddor, fetaost och spenat i 5 minuter.
  • Lägg fyllningen på pajbottnen, vispa ägg, keso och fläderblom och häll över.
  • Skiva tomaterna tunt och lägg dem ovanpå.
  • Grädda pajen i 45 min i 175 grader varmluft.

Om du inte kan få tag i fläderblommor kan du göra pajen utan.

Läs också: Nyttiga och goda pajrecept