Pita med hemgjord shawarma, sallad och creme fraichedressing

30 minuter
485 kcal

God och snabb middag som blir en favorit hos stora och små. Och så är det faktiskt överraskande nyttigt!

pita-shawarma

PITA – du kan också använda tunnbröd eller göra en god kebabrulle.

© wichmann+bendtsen

Pita med hemgjord shawarma, sallad och creme fraichedressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ isbergssallad
  • 1 stora tomater
  • ½ gurka
  • 2 pitabröd

Shawarma

  • 1 vitlöksklyftor
  • 200 g strimlat nötkött
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk koriander
  • ¾ tsk spiskummin
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Creme fraichedressing:

  • 1 msk gräslök
  • ¾ dl creme fraiche, 5 %
  • ¼ tsk flytande honung
  • ¼ tsk dijonsenap
  • Lite citronsaft
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Pressa vitlök och vänd det strimlade köttet med olja och kryddor. Stek köttet vid hög värme i cirka 5 min.
  • Skär salladen fint och skär tomater och gurka i tunna skivor.
  • Skär gräslöken fint och rör ihop med de övriga ingredienserna till dressingen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Fyll pitabröden med kött, grönt och dressing.

Hitta det godaste receptet på hembakat pitabröd här: Pitabröd med fullkorn

TIPS Nötköttet blir bara bättre om det marineras några timmar.