Persikosoppa med räkor, curry, kokos och chili

30 minuter
346 kcal

De är söta och saftiga och smakar intensivt av solsken. Ät dig glad och njut av persikor, som smakar himmelskt som de är, men även som ingrediens i vår persikosoppa med räkor, kokos och chili.

Glas med persikosoppa och kålhuvud

Persikosoppa med räkor, curry, kokos och chili

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk rapsolja
  • ½ röd chili
  • 2 curry
  • 2 gurkmeja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • ½ burk kokosmjölk
  • ½ spetskål, ca 250 g
  • 2 persikor
  • 1 tsk ljust rörsocker
  • ½ citron
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 150 g handskalade räkor i vattenlag
  • 1 knippa koriander

Så gör du

  • Hacka schalottenlöken fint.
  • Värm oljan i en gryta och stek löken blank och mjuk.
  • Skär chilin fint och vänd ner den i löken. Lägg i curry och gurkmeja och blanda väl.
  • Späd med buljong och låt soppan sjuda i ett par minuter, häll i kokosmjölk och koka upp.
  • Skär spetskålen fint och lägg i soppan, som får sjuda ett par minuter till.
  • Skär persikorna i fina båtar och lägg dessa i soppan ihop med rörsocker och saften från citronen.
  • Rör försiktigt i soppan och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg räkorna i soppan och låt stå i ett par minuter. Soppan bör inte koka efter att räkorna lagts i, annars får de en gummiaktig konsistens.
  • Lägg upp soppan i skålar eller glas med koriander.