Pastasallad med potatis, bönor och pesto

562 kcal

Sund och näringsrik kvällsmat på mindre än 30 minuter.

Skål med pastasallad och bönor.

Pasta med färskpotatis, bönor och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 60 g fullkornspasta
  • 200 g färskpotatis
  • 200 g gröna bönor
  • Havssalt
  • 100 g vita bönor, på burk
  • Kallpressad rapsolja, 3–4 droppar till bönornas kokvatten

Pesto

  • 3 msk pinjekärnor
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Ett stort knippe persilja, bredbladig
  • 3 msk parmesanost, finriven
  • Svartpeppar

Så gör du

  • Koka pasta, potatis och gröna bönor i tre grytor: Pasta och potatis kokas al dente i lättsaltat vatten. Lägg ner de vita bönorna i pastan den sista minuten så de också blir varma. Häll kokande vatten över de gröna bönorna, salta och droppa rapsolja över och koka upp i max 1 minut.

  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna.

  • Mixa olivolja med pinjekärnor, persilja och parmesanost. Smaka av peston med salt och peppar.

  • Servera pasta och potatis med bönorna i två djupa tallrikar. Droppa 1 msk persiljepesto över varje portion.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.


De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background