Skål med pastasallad och bönor.
© wichmann+bendtsen

Pastasallad med potatis, bönor och pesto

Sund och näringsrik kvällsmat på mindre än 30 minuter.

23 augusti 2017 av Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Pasta med färskpotatis, bönor och pesto

2 personer

60 g fullkornspasta
200 g färskpotatis
200 g gröna bönor
Havssalt
100 g vita bönor, på burk
Kallpressad rapsolja, 3–4 droppar till bönornas kokvatten


Pesto:

3 msk pinjekärnor
1 dl extra jungfruolja
Ett stort knippe persilja, bredbladig
3 msk parmesanost, finriven
Svartpeppar

Så gör du

  • Koka pasta, potatis och gröna bönor i tre grytor: Pasta och potatis kokas al dente i lättsaltat vatten. Lägg ner de vita bönorna i pastan den sista minuten så de också blir varma. Häll kokande vatten över de gröna bönorna, salta och droppa rapsolja över och koka upp i max 1 minut.
  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna.
  • Mixa olivolja med pinjekärnor, persilja och parmesanost. Smaka av peston med salt och peppar.
  • Servera pasta och potatis med bönorna i två djupa tallrikar. Droppa 1 msk persiljepesto över varje portion. 

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 562 kcal
Protein: 33,1 g
Fett: 23,8 g
Kolhydrater: 59,9 g
Kostfibrer: 11 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar