Pastasallad med potatis, bönor och pesto

562 kcal

Sund och näringsrik kvällsmat på mindre än 30 minuter.

Skål med pastasallad och bönor.

Pasta med färskpotatis, bönor och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 60 g fullkornspasta
  • 200 g färskpotatis
  • 200 g gröna bönor
  • Havssalt
  • 100 g vita bönor, på burk
  • Kallpressad rapsolja, 3–4 droppar till bönornas kokvatten

Pesto

  • 3 msk pinjekärnor
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Ett stort knippe persilja, bredbladig
  • 3 msk parmesanost, finriven
  • Svartpeppar

Så gör du

  • Koka pasta, potatis och gröna bönor i tre grytor: Pasta och potatis kokas al dente i lättsaltat vatten. Lägg ner de vita bönorna i pastan den sista minuten så de också blir varma. Häll kokande vatten över de gröna bönorna, salta och droppa rapsolja över och koka upp i max 1 minut.

  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna.

  • Mixa olivolja med pinjekärnor, persilja och parmesanost. Smaka av peston med salt och peppar.

  • Servera pasta och potatis med bönorna i två djupa tallrikar. Droppa 1 msk persiljepesto över varje portion.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.