Pastasallad med ankbröst

75 minuter
604 kcal

Mättande, sund och perfekt som middag.

Pastasallad med ankbröst

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 röda paprikor
  • 1 gula paprikor
  • ½ msk olivolja
  • 1 ankbröstfiléer
  • Havssalt
  • 150 g fullkornspasta
  • ½ msk olivolja
  • ¼ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • ¼ tsk råsocker
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 msk persilja
  • 25 g hasselnötter

Tillagning

Dela paprikorna på längden, skölj och ta ur kärnorna. Baka dem i ugnen på 220 grader i 15 minuter och lägg i en plastpåse att svalna. Ta bort skalet och skär dem i mindre bitar och gnid in dem i olivolja. Ta bort fettet från ankköttet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär sedan köttet i små bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, råsocker, salt, peppar, finhackad persilja och lägg i pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en panna och gnid av skalet. Blanda ner paprika och hasselnötter i pastan och servera.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.