Frisésallad

1,5 Minute
405 kcal

Krispig rätt med pilgrimsmusslor och valnötter.

Frisésallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g vita bönor
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 6 pilgrimsmusslor
  • Salt och peppar
  • 200 g rödbetor
  • 1 msk balsam vinäger
  • 25 g valnötter
  • 100 g frisésallad

Tillagning

  • Skölj bönorna och lägg dem i blöt i 12 timmar. Koka dem i lättsaltat vatten i en timma. Låt dem svalna.
  • Rulla in pilgrimsmusslorna i skinkan och lägg rulllarna på ett bakplåtspapper på ett ugnsfast fat, salta och peppra och ställ in dem i en 200 grader varm ugn i 20 minuter.
  • Skala de färska rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor med ett rivjärn. Gnid in dem med balsamvinäger. Hacka valnötterna.
  • Skölj salladen och använd den som botten för de marinerade rödbetorna, bönorna och valnötterna och lägg pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka ovanpå.

TIPS!
Du kan frysa de vita bönorna om du kokar en stor portion, eller så kan du köpa bönorna på burk om du har det stressigt.

Därför är den nyttig
Rätten innehåller mycket hjärtvänliga omega-3-fettsyror från både valnötter och musslor. Dessutom är den mycket rik på järn.