Läs också

Spenatsallad

Frisésallad

Krispig rätt med pilgrimsmusslor och valnötter.

1 januari 2010 av I FORM-redaktionen

Frisésallad

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 80 minuter

Tid totalt: 1,5 minut

INGREDIENSER

100 g vita bönor

12 skivor lufttorkad skinka

12 pilgrimsmusslor

Salt och peppar

400 g rödbetor

2 msk balsam vinäger

50 g valnötter

200 g frisésallad

Tillagning

  • Skölj bönorna och lägg dem i blöt i 12 timmar. Koka dem i lättsaltat vatten i en timma. Låt dem svalna. 
  • Rulla in pilgrimsmusslorna i skinkan och lägg rulllarna på ett bakplåtspapper på ett ugnsfast fat, salta och peppra och ställ in dem i en 200 grader varm ugn i 20 minuter.
  • Skala de färska rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor med ett rivjärn. Gnid in dem med balsamvinäger. Hacka valnötterna. 
  • Skölj salladen och använd den som botten för de marinerade rödbetorna, bönorna och valnötterna och lägg pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka ovanpå.

Tips!
Du kan frysa de vita bönorna om du kokar en stor portion, eller så kan du köpa bönorna på burk om du har det stressigt.

Därför är den nyttig
Rätten innehåller mycket hjärtvänliga omega-3-fettsyror från både valnötter och musslor. Dessutom är den mycket rik på järn.

näringsinnehåll per person

Energi: 405 kcal

Protein: 33 g

Fett: 14 g

Kolhydrat: 35 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar