Läs också

Rödkålssallad

Frisésallad

Krispig rätt med pilgrimsmusslor och valnötter.

1 januari 2010 av I FORM

4 personer

100 g vita bönor
12 skivor lufttorkad skinka
12 pilgrimsmusslor
Salt och peppar
400 g rödbetor
2 msk balsam vinäger
50 g valnötter
200 g frisésallad


Tillagning

Skölj bönorna och lägg dem i blöt i 12 timmar. Koka dem i lättsaltat vatten i en timma. Låt dem svalna. Rulla in pilgrimsmusslorna i skinkan och lägg rulllarna på ett bakplåtspapper på ett ugnsfast fat, salta och peppra och ställ in dem i en 200 grader varm ugn i 20 minuter.

Skala de färska rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor med ett rivjärn. Gnid in dem med balsamvinäger. Hacka valnötterna. Skölj salladen och använd den som botten för de marinerade rödbetorna, bönorna och valnötterna och lägg pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka ovanpå.

Tips
Du kan frysa de vita bönorna om du kokar en stor portion, eller så kan du köpa bönorna på burk om du har det stressigt.

Därför är den nyttig
Rätten innehåller mycket hjärtvänliga omega-3-fettsyror från både valnötter och musslor. Dessutom är den mycket rik på järn.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar