Spenatsallad

Järnbomb med nötkött och sesamdressing.

24 november 2011 av I FORM

4 personer

800 g nötkött
Olivolja
Havssalt
Peppar
150 g rödbeta
150 g rotselleri
150 g morot
100 g persiljerot
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk sesamfrön
100 g babyspenat

Tillagning

Gnid in köttet med olja och salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och intervallstek det 8–20 min i 220 grader. Sänk till 190 grader efter 5 min. Låt sedan köttet vila i rumstemperatur i 8–20 min. Stek det igen i 8–20 min i den 190 grader varma ugnen och låt det sedan återigen vila 8–20 min. Köttet ska steka och vila lika lång tid. Skär köttet i tunna skivor.

Skär färsk rödbeta, rotselleri, morot och persiljerot (palsternacka) i bitar, salta och peppra och rosta rotsakerna i en panna. Gör dressing av balsamvinäger och sesamfrön och vänd ner rotfrukterna i den. Lägg upp dem med babyspenat och skivor av köttet. Servera ev mindre kött per person och spara till nästa dag.

Därför är den nyttig
Salladen innehåller väldigt mycket kostfibrer som främjar matsmältningen. Immunförsvaret stärks dessutom av massor av växtämnen, karotener.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar