Pastasallad med ankbröst

75 minuter
604 kcal

Mättande, sund och perfekt som middag.

Pastasallad med ankbröst

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 röda paprikor
  • 1 gula paprikor
  • ½ msk olivolja
  • 1 ankbröstfiléer
  • Havssalt
  • 150 g fullkornspasta
  • ½ msk olivolja
  • ¼ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • ¼ tsk råsocker
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 msk persilja
  • 25 g hasselnötter

Tillagning

Dela paprikorna på längden, skölj och ta ur kärnorna. Baka dem i ugnen på 220 grader i 15 minuter och lägg i en plastpåse att svalna. Ta bort skalet och skär dem i mindre bitar och gnid in dem i olivolja. Ta bort fettet från ankköttet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär sedan köttet i små bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, råsocker, salt, peppar, finhackad persilja och lägg i pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en panna och gnid av skalet. Blanda ner paprika och hasselnötter i pastan och servera.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.


Newsletter background