Läs också

Rödkålssallad

Pastasallad med ankbröst

Mättande, sund och perfekt som middag.

15 april 2010 av I FORM

4 personer

2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 msk olivolja
2 ankbröstfiléer
Havssalt
300 g fullkornspasta
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk råsocker
½ tsk havssalt
Svartpeppar
2 msk persilja
50 g hasselnötter

Tillagning

Dela paprikorna på längden, skölj och ta ur kärnorna. Baka dem i ugnen på 220 grader i 15 minuter och lägg i en plastpåse att svalna. Ta bort skalet och skär dem i mindre bitar och gnid in dem i olivolja. Ta bort fettet från ankköttet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär sedan köttet i små bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, råsocker, salt, peppar, finhackad persilja och lägg i pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en panna och gnid av skalet. Blanda ner paprika och hasselnötter i pastan och servera.

Därför är den nyttig
Innnehåller stora mängder järn som är viktigt för blodproduktionen.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar