Läs också

Spenatsallad

Pastasallad med ankbröst

Mättande, sund och perfekt som middag.

Pastasallad med ankbröst

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Tid totalt: 75 minuter

INGREDIENSER

2 röda paprikor

2 gula paprikor

1 msk olivolja

2 ankbröstfiléer

Havssalt

300 g fullkornspasta

1 msk olivolja

½ msk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

½ tsk råsocker

½ tsk havssalt

Svartpeppar

2 msk persilja

50 g hasselnötter

Tillagning

Dela paprikorna på längden, skölj och ta ur kärnorna. Baka dem i ugnen på 220 grader i 15 minuter och lägg i en plastpåse att svalna. Ta bort skalet och skär dem i mindre bitar och gnid in dem i olivolja. Ta bort fettet från ankköttet och koka det i saltat vatten i en timme. Skär sedan köttet i små bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Gör en marinad av olivolja, vitvinsvinäger, senap, råsocker, salt, peppar, finhackad persilja och lägg i pastan i marinaden. Rosta hasselnötterna i en panna och gnid av skalet. Blanda ner paprika och hasselnötter i pastan och servera.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

näringsinnehåll per person

Energi: 604 kcal

Protein: 38 g

Fett: 20 g

Kolhydrat: 66 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar