Pasta med avokadopesto och bakade tomater

15 minuter
495 kcal

Lyft den klassiska pastan med pesto till nya höjder med avokadopesto och bakade tomater. På bara 15 minuter har du denna läckra pastarätten klar.

Pasta med pesto_SE

Köp peston om du har ont om tid och välj färska tomater istället för bakade.

© wichmann+bendtsen

Pasta med avokadopesto och bakade tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g fullkornspasta
  • Havssalt
  • 10 små tomater, gärna San Marzano-tomater
  • 20 g jordnötter eller pumpakärnor/skållade mandlar
  • 1 avokado
  • 20 g pecorino eller parmesan
  • 1 litet knippe basilika
  • ½ citron, saften
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Koka fullkornspastan al dente i lättsaltat vatten.
  • Skär tomaterna i halvor och baka dem i 200 grader i 10 min.
  • Rosta nötterna i en torr panna, och mixa dem till en pesto ihop med avokado, finriven pecorino och basilika (spara lite till servering). Smaksätt peston med lite citronsaft, salt och peppar.
  • Blanda den varma pastan med pesto, och lägg upp med ljumna tomater, basilika och lite färskmald peppar.