Paprikasoppa med bönor och squash

30 minuter
455 kcal

Har du smakat på paprikasoppa? Annars har du chansen nu. Tillsätt dessutom bönor och squash så blir den extra god. Smaklig måltid!

Skål med soppa och grönsaker.

Paprikasoppa med bönor och squash

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, i små tärningar
  • 6 tsk extra jungfruolja
  • ½ tsk malda, torkade chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • ½ citron, ekologisk
  • Havssalt
  • Malen svartpeppar
  • 200 g grön squash, i skivor
  • 140 g pintobönor, på burk
  • 1 knippe basilika
  • 2 skiva grovt bröd, 50 g

Så lagar du paprikasoppa

  • Dela paprikorna och baka dem i ugnen i 180 grader i 20 minuter.

  • Ta ut dem och lägg i en plastpåse.

  • Låt svalna, ta av skinnet, kärna ur och hacka dem grovt.

  • Skär löken fint och sautera den ihop med vitlök i 2 tsk olja, tills de är mjuka och blanka.

  • Lägg i chili, tomater och paprika och häll varm buljong över.

  • Låt soppan sjuda i 5 minuter, mixa den och smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.

  • Skiva squash, halvera och sautera dem i 2 tsk olja, tills de är gyllene.

  • Lägg i bönor och squash i soppan.

  • Hacka basilika ultrafint och blanda med de sista 2 tsk olja och droppa över soppan.

  • Servera bröd till.

LÄS OCKSA: Enkel och nyttig tomatsoppa


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background