Nyttiga recept Middag Paprikasop... Paprikasoppa med bönor och squash 30 minuter 455 kcal Har du smakat på paprikasoppa? Annars har du chansen nu. Tillsätt dessutom bönor och squash så blir den extra god. Smaklig måltid! Av Anne Larsen 15 mars 2017 Paprikasoppa med bönor och squash Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 röda paprikor 1 rödlök 2 vitlöksklyftor, i små tärningar 6 tsk extra jungfruolja ½ tsk malda, torkade chiliflakes 1 burk krossade tomater 6 dl grönsaksbuljong ½ citron, ekologisk Havssalt Malen svartpeppar 200 g grön squash, i skivor 140 g pintobönor, på burk 1 knippe basilika 2 skiva grovt bröd, 50 g Så lagar du paprikasoppa Dela paprikorna och baka dem i ugnen i 180 grader i 20 minuter. Ta ut dem och lägg i en plastpåse. Låt svalna, ta av skinnet, kärna ur och hacka dem grovt. Skär löken fint och sautera den ihop med vitlök i 2 tsk olja, tills de är mjuka och blanka. Lägg i chili, tomater och paprika och häll varm buljong över. Låt soppan sjuda i 5 minuter, mixa den och smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Skiva squash, halvera och sautera dem i 2 tsk olja, tills de är gyllene. Lägg i bönor och squash i soppan. Hacka basilika ultrafint och blanda med de sista 2 tsk olja och droppa över soppan. Servera bröd till. LÄS OCKSA: Enkel och nyttig tomatsoppa SoppaVegetarisk mat