Myntasoppa med gurka och melon med skinka

30 minuter
398 kcal

I FORMs myntasoppa med gurka, melon och skinka är en frisk fläkt i den klassiska soppkategorin. Testa det enkla och goda receptet här.

Myntasoppa med gurka och melon med skinka

Myntasoppa med gurka och melon med skinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 schalottenlök
  • 1 gurka
  • 1 tsk avokadoolja eller extra virgin olivolja
  • 2 msk korngryn eller matvete
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 näve mynta
  • Havssalt

Tillbehör:

  • 4 melonklyftor, t ex honungs- eller galiamelon
  • 4 skiva parmaskinka
  • 2 skiva grovt bröd

Så gör du

  • Skala löken och hacka den fint.
  • Skala gurkan, dela den och skrapa ur kärnorna med en tesked. Tärna gurkköttet.
  • Stek löken snabbt i olja och lägg i matvete eller korngryn en kort stund. Tillsätt gurktärningar, grönsaksbuljong och grädde och låt soppan sjuda under lock i cirka 20 min.
  • Låt soppan svalna, mixa den med mynta och smaka av med havssalt.
  • Skär bort skalet från melonskivorna och vira en parmaskinka runt varje. Servera melonklytor och grovt bröd till soppan.

Newsletter background