Wokad kyckling på thailändskt vis med cashewnötter

30 minuter
758 kcal

Rätten som lyser upp en grå och trist dag och fyller dig med massor av näringsämnen från krispiga nötter, saftig kyckling och läckra grönsaker.

Kycklingwok

SNABB WOK – Perfekt för en vardagskväll, eftersom rätten tar högst en halvtimme att tillaga.

© wichmann+bendtsen

Wokad kyckling på thailändskt vis med cashewnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 Personer

  • 100 g råris
  • 150 g blomkål
  • 300 g kyckling
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 200 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökstjälkar
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 40 g cashewnötter
  • Färsk koriander
  • Lime

Sås

  • 1½ dl vatten
  • 1 msk majsmjöl
  • 1½ msk socker
  • ½ dl sojasås

Så här gör du

  • Koka ris enligt förpackningen och riv blomkålen grovt.
  • Skär kyckling i tärningar, paprika i bitar, broccoli i buketter, lök i halva skivor och salladslök i ringar.
  • Stek kycklingen i en het wok i hälften av oljan.
  • När kycklingen är nästan genomstekt, tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning i några minuter.
  • Blanda alla ingredienser till såsen. Vrid ner värmen lite och häll i woken. Ta bort woken från värmen efter några minuter.
  • Rosta cashewnötterna gyllene i en het panna och strö över rätten.
  • Servera med ris, riven blomkål, hackad koriander och limesaft.

TIPS: Du kan piffa upp rätten med färskriven ingefära.

TIPS: För extra bekvämlig- het kan du också köpa blomkålsris i frukt- och grönsaksavdelningen eller fryst i de flesta livsmedelsbutiker.

I FORM 19/2023