Kycklingsoppa med potatis och purjolök

30 minuter
519 kcal

God kycklingsoppa, som är full av goda grönsaker – en snabb och enkel vardagsrätt!

Kycklingsoppa med potatis och purjolök

HAR DU RESTER AV GRÖNSAKER? Då är de perfekta för den här soppan!

© wichmann+bendtsen

Kycklingsoppa med potatis och purjolök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 225 g kycklingfilé
  • ¾ l kycklingbuljong
  • stjälkar bladselleri
  • 1 morötter
  • purjolökar
  • ½ chili
  • 1 fett vitlök
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk stött spiskummin
  • ½ tsk söt paprika
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ burk cannellinibönor
  • 25 g grönkål
  • 325 g potatis, kokt
  • ½ näve färska örter

Så gör du

  • Lägg kyckling och buljong i en kastrull, koka upp och låt soppan sjuda i 20-25 min.
  • Skär bladselleri, morötter och purjolök i önskade storlekar och hacka chili och vitlök fint. Lägg allt i soppan tillsammans med olja, krossade tomater och kryddor och låt det sjuda med.
  • Ta upp kycklingfiléerna och använd två gafflar för att dra isär dem till strimlor.
  • Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan tillsammans med bönor, grovhackad grönkål, örter och kokt potatis skuren i tärningar.
  • Låt soppan sjuda ytterligare 5 min.
  • Smaka av soppan och servera ev med färska örter.

TIPS! Alla grönsaker kan ersättas av vad du har för rester i kylskåpet, och bönorna kan ersättas av motsvarande mängd linser.