Kyckling med rotfruktpommes och sötpotatisdipp

1 timme
458 kcal

Testa I FORMs version av pommes frites, som är gjorda av rotfrukter och serveras med världens bästa dipp (om vi får säga det själva)!

Kyckling med rotfruktpommes och sötpotatisdipp

ANVÄND DINA RESTER – i den här goda kycklingrätten.

© wichmann+bendtsen

Kyckling med rotfruktpommes och sötpotatisdipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kyckling, ca 1,2 kg
  • 1 fett vitlök
  • ½ kvist rosmarin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 137 g sötpotatis
  • ½ kg rotfrukter
  • ¼ dl extra virgin olivolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ fett vitlök
  • ½ chili utan kärnor
  • Ev krasse till pynt

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader varmluft.
  • Dela kycklingen i kvartar och krydda med pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form och baka i 50 min.
  • Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar, packa in i folie och baka med de sista 30 min av kycklingens baktid.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Vänd i olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka med de sista 20 min av kycklingens baktid.
  • Ta ut kycklingen och sötpotatisen och höj värmen till 225 grader och ge rotfrukterna 10 min till, tills de är gyllene och spröda.
  • Mixa sötpotatisen med spiskummin, vitlök och chili och smaka av med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med pommes och dipp. Pynta ev med lite färsk krasse.

TIPS! Dippen kan även göras med bakad pumpa eller röd paprika om du har något av det hemma.


Newsletter background