Kummel i ugn med mandel-persilje-lock

30 minuter
317 kcal

Receptet på en god fiskrätt, som innehåller massor av nyttiga omega-3-fett och D-vitamin. Testa själv!

Kummel i ugn med mandel-persilje-lock

KUMMEL I UGN MED MANDEL-PERSILJE-LOCK - Du kan använda vilken annan vit fisk du vill, eller lax om du föredrar det.

© wichmann+bendtsen

Kummel i ugn med mandel-persilje-lock

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Fisk:

  • 300 g kummel
  • 20 g mandlar
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 ekologisk citron, skalet

Sallad:

  • 1 ägg
  • 150 g grön sparris
  • 150 g vit sparris
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Krasse

Så gör du

  • Värm ugnen till 170 grader.
  • Hacka mandlar och persilja fint och vänd med salt, peppar och citronskal.
  • Fördela persiljeblandningen på toppen av fisken. Lägg i en ugnsfast form och baka 20 min.
  • Koka ägget i 9 min. Lägg i kallt vatten.
  • Knäck bort ändarna av den gröna sparrisen. Lägg dem i lätt kokande vatten i 1 min. Kyl sedan i iskallt vatten.
  • Torka sparrisen torr och lägg på en tallrik.
  • Hacka rödlök, kapris och ägg. Blanda med finskuren gräslök, olja, salt och peppar. Servera på sparris och lägg krasse på toppen. Servera fisken med sparris-salladen.

TIPS! Om fiskens yta börjar att bli mörk, så täck den med aluminiumfolie resten av baktiden.